bloggheader6

Hur hittar jag sömnen?

Skrivet av Caroline Eriksson 25.07.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

"Beundrar dig för att du orkar i den branschen och speciellt att du orkar nattskiften. Men hur är det, är det sen enkelt att få sömn på morgonen och hur länge sover du faktiskt sen? Tack för din blogg."

- N

 

Tack för din kommentar N, och ursäkta att det tog sin tid att svara.

Idag när detta publiceras, så ligger jag förhoppningsvis hemma och sover nattskift-ruset av mig. Arbetar bara ett nattskift till och sen tar jag SEMESTER HALLELUJA. Välbehövt och väälkumit. Därför tänker jag nu passa på att svara på en fråga jag fick angående nattskift och sömnen, för efter i morgon kopplar jag bort arbetet totalt för en månad framåt. 

 

Är själv förvånad över hur pass bra jag har orkat arbeta natt denna sommar. Det är väl inställningen som gjort det mesta, eftersom jag normalt annars blir trött snabbt. 

 

Inför första natten så ser jag till att sova så länge som möjligt på morgonen, eftersom det inte är ristat i sten att man klarar av att sova innan nattskiftet. 11:00 är det längsta jag har tvingat mig själv att sova  inför  första  nattskiftet,  och det är galet länge, eftersom jag inte ens sov så länge när jag var tonåring. Det längsta jag har sovit  efter  ett  nattskift  är väl 17:00 på eftermiddagen / kvällen.

Sen sover jag ju idag med öronproppar och mörkläggningsgardiner i hela lägenheten, och det gör mycket för sömnen.

Efter ett nattskift försöker jag att sova 7-8 timmar, men kan vakna redan efter 6 timmar om t.ex vaktmästaren klipper gräset eller grannarnas barn leker för fulla muggar utanför fönstret. Mitt i allt har jag en katt som hoppar på mig och vill ut och springa av sig, eller så är jag bara själv utvilad.

 

Vet av många som inte klarar av att sova mer än fyra timmar, och tycker nattskift är så tungt. Sover man så lite ÄR det tungt, och då skulle jag rekommendera att man försöker sova extra innan nattskiftet. Eller bara inte ta på sig så mycket nätter, om man inte hittar sömnen dagtid.

 

 

Och ja, hur enkelt är det att hitta sömnen sen på morgonen? 

Jag  somnar  på  tre  sekunder.  Zzzzz.........

 

IMG 2

 

Gammal bild av månen. Inatt var det faktiskt riktigt mörkt ett tag. 

Kommentarer

  • N 25/07/2017 8:39am (6 år sen)

    :) Tack för svaret! Är fortfarande fascinerad över orken. Tur att det finns såna som du som kan sova dagtid så vårt samhälle rullar och folk blir skötta nattetid.

Skriv en kommentar