bloggheader6

Hur jag förbereder mig för att vaka:

Skrivet av Caroline Eriksson 02.06.2017 | 0 Kommentarer

Om bloggen tystnar för några dagar, så är det på grund av det här:

Ska arbeta natt. Har som alltid samma förhoppningar om att använda nattens timmar till att skriva vackra noveller och lösa världens problem. Men jag borde ju har lärt mig vid det här laget, att så är ju inte fallet. 

Istället förvandlas jag till en zombie som liksom vankar runt och endast kräver mat och tystnad.

 

Om nu inte mirakel har skett och jag har energi till att ha en fungerande hjärna. Återstår att se.

Nu har jag förvarnat er om vad som är på gång.

 

Nu ska jag berätta hur jag förbereder mig inför nätter då jag ska vara allert och få tio timmar att gå i ett huj:

- Kokar flera liter soppa. På nätterna ska ju egentligen kroppen vila, och går automatiskt i ett viloläge, trots att du är vaken och förtjänar pengar. Förutom att jag får röda ögon, märker jag även av vakandet genom att kroppen blir lite kallare. Då behöver jag varm mat, som gärna är lättsmält - eftersom kroppen tror den ska sova. Då är soppa världens bästa uppfinning, som är mättande och värmande. Och gott och billigt.

- Smoothies. Tydligen får jag tiden att gå genom att äta. Men försöker att äta nyttigt. Tar alltid med mig en rama smoothie som jag börjar och avslutar skiftet med. Vill som inte komma hem på morgonen och vara hungrig. Dessutom innehåller bär massor av fibrer som gör magen glad, och blandar min smoothie med mandelmjölk, för det är godare så.

- SOOOOVER. Förr när jag arbetade på pub så sov jag alltid före ett nattskifte. Idag är det dock svårare att sova inför ett skift, så jag passar istället på att sova svinlänge. Sak samma om en hel dag har försvunnit, så länge jag orkar med natten. Sen har jag inte problem att svänga om dygnet tillbaka, fastän jag lyckats sova till fyra på dagen. 

- Mörkläggningsgardiner och öronproppar är a och o, om man vill sova gott. I vårt sovrum har vi en rullgardin som tar bort solsken och värme. För att ännu till få ordentligt mörker har jag även mörkläggningsgardiner jag drar för rullgardinen. 

- Frisk luft. Har man turen att kunna ta frisk luft under nattskiftet, gör det! Det piggar upp, och är en speciell känsla att se solen gå upp och endast höra fågelkvitter. 

 

Och det var nu lite av vad jag gör.

Önskar er alla en trevlig helg. Ta hand om er, och fira sommarens första helg med förstånd.

Comprende?

 

IMG 6254 3

 

Månen jag fotografera för några år sen. Nu hoppas jag på ljusa och pigga nätter.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar