blogghedaear

Hur man räddar en liten fågel.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.08.2017 | 0 Kommentarer

"Det är fjun i lilla badrummet, kan ni komma och titta på det?"

Det tog några sekunder innan jag uppfattade vad svärmor sa åt mig i telefon. Har det börjat mögla i hennes toalett, och varför ska vi dit på en fredagskväll för att titta på det?

"Det är en fågel i ventilationen"

 

Jag och Fredrik fick alltså igår kväll rycka ut på ett räddningsuppdrag för en liten fågel i ventilationen. Cynisk som jag kan vara ibland, trodde jag fågeln redan var död. Men inte kunde man ju lämna den att ligga i ventilationen. Hujedamej hur det skulle ha börjat luktat.

Så i pyjamas åkte vi till svärmor för att vara med om något spännande.

 

Fredrik gick in i lilla toaletten med en hejarklack i form av jag, svärmor och svärfars syster utanför dörren. När Fredrik började snurra på ventilationslocken kom det allt fler fjädrar ur ventilationen, och man hörde en fågel som flaxade och kvittrade. Den levde.

 

raddaenfagel 1

 

Den här fågeln hade väl lite på känn att Fredrik skulle rädda den, eftersom den satt kvar och tittade på honom. Jag sprang ut till bilen efter en pafflåda (jag har verkligen ALLT i bilen), och gav den åt Fredrik.

 

Men sidu, i en pafflåda tänkte inte fågeln vara i. Plötsligt fick jag bråttom att stänga wc-dörren, och kvar lämnade Fredrik instängd med en "spilintu" som kvittrade och hade sig.

 

raddaenfagel 2

 

Inte länge efter kom Fredrik ut med en liten sädesärla i handen. En hona som varit lite förvirrad och hittat in till svärmors ventilation. Hon var rätt så lugn och gillade mest bara läget att se annat än ett ventilationsrör.

 

Vi gick ut till trappan för att släppa henne lös, och jämfört med den gången vi fick in en pärluggla i lägenheten (kan blogga om det en annan gång), så flög den här iväg med detsamma och kvittrade som aldrig förr. 

 

Så räddar man en fågel.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar