bloggheader4

Hur mycket skräp kan man ha egentligen?!

Skrivet av Caroline Eriksson 13.02.2018 | 1 Kommentarer

Jag har alltid sett mig som en person som har förståndet att inte samla på skräp. För om det finns något som irriterar mig så är det prylar. Prylar som samlar damm. Prylar som inte gör något nytta. Prylar man inte haft användning av på ett år.

 

Ändå har jag idag tänkt tanken: ”Hur tusan är det möjligt att jag, som fortfarande är relativt ung, lyckats samla på sig värre än någon som varit pensionerad i tjugo år och har en fetisch för saker?!”.

 

När vi flyttade var det så otroligt skönt att göra det så impulsivt som vi sist och slutligen gjorde, för det betydde att vi bara tog med oss det viktigaste och lämnade kvar allt vi inte ens tänkte tanken på. Ganska snabbt insåg vi att vi behövde ingenting heller. Istället för att ha en massa prylar i huset, så kunde man istället andas.

Något vi knappt kunnat göra den sista tiden innan vi flyttade.

 

Men kvar lämnade då lägenheten med möbler, hushållssaker och prydnader som behövde doneras, säljas och kastas bort. Det såg ut som om någon lämnat allt i ett huj, och även om det stämde, så var det ingen vacker syn eller något man ville återvända till. Vi behövde ju ingenting som var där, men allting skulle ju på ett eller annat sätt bort.

Så idag har jag och Fredrik tömt det sista ur lägenheten. Kastat, sålt och kastat bort lite fler saker. Mest för att det är bättre för blodtrycket, för facebook-loppis är ingenting jag frivilligt ger mig in i efter det här. Folk får ta och slappna av där, och kanske inte börja förhandla om en pryl som säljes för ett kaffepaket. Okej?

 

Hur som helst. Nu, när lägenheten är tom och det är endast ett par möbler som ska säljas och till återvinningen, så känns det som att man åter igen får luft i lungorna och kan andas. Framförallt så fylldes man inte av ångest av att stå i lägenheten, och istället kändes det skönt att se tomma hyllor och golv.

MEN. Jag och Fredrik kommer från och med nu bara fylla hemmet med grönväxter och lämna plats för yta att andas i, istället för prylar som bara samlar damm.

 

 

Så, här kommer ”dagens tips från coachen Carro” för hur du kan göra när du vill flyttstäda eller bara slippa saker:

  1. Kanske det viktigaste av allt: Våga göra dig av med saker som du inte haft användning av på ett år! Jag förstår att man kanske lätt lämnar att spara på gåvor eller sånt som man tänker att man kanske någongång har användning av, men det är typ samma som med kläder. Har du inte haft på dig plagget på över ett år, eller inte har planer på att tvinga din kropp till en storlek XS, bort med det!
  2. Det värsta var att komma igång, just på grund av att det såg ut som en krigszon i lägenheten. Men bara man börjar någonstans och tar ett rum åt gången, så går det plötsligt undan. Dra inte ut på det, utan bara gör det!
  3. Dra sopisen så nära dörren om det är möjligt, så är det lätt att kasta soppåsarna dit. Sortera samtidigt du städar och kör med detsamma bort glas- och metall till återvinningen, så inte det lämnar som kvar ett spöke, som du bara drar ut tiden på att driva ut.
  4. Bara för att du själv kanske kommer till ett stadie där du tror att allt du har ägt är skräp, så kan det vara guld för en annan människa. Sälj på loppis, vare sig det är ett fysiskt eller på internet, men oftast kommer du nog att få sålt sakerna så länge du har ett bra pris.
  5. Sluta samla, och omge dig själv bara med människor och saker som ger dig nytta, ro, lycka och kärlek.

 

resizedimage800533 fantomensmagiskaflygplan

 

Hittade ingen passande bild, så ni får se på den här gamla bilden på Fantomen som visar varför pafflådor egentligen är så heliga för katter. 

Det är deras magiska flygplan.

 

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 13/02/2018 9:56pm (20 månader sen)

    Jag älskar att slänga saker, men innan jag kommer mig för att slänga så för jag bara upp dem på vinden tills den dagen jag orkar. Därför ser det ju ut som det gör på vinden också (dumt, jag vet). Min man har däremot växt upp i generationen som tänker "den här kan vara bra att spara", så vi har tusen miljoner triljoner grejer i uthuset. Där ska vi städa någon sommardag (sa inte vilken sommar).

Skriv en kommentar