bloggheader6

Hur visar jag mig själv kärlek?

Skrivet av Caroline Eriksson 15.10.2018 | 2 Kommentarer

När man talar om självkärlek, självkänsla och att bli trygg i sig själv handlar det om så mycket mer än att stå naken framför spegeln och säga "How you doin'?". Även om det också kan fungera.

 

Men för mig handlar kärlek om så mycket mer än det yttre och det man kan ta på. Det handlar om hur jag känner mig, och hur jag ser till att ta hand om mig själv. Ibland kan det vara lätt, medan det andra stunder kan vara svårt. Ett citat jag dock tänker mycket på är ett av Babben Larsson:


Alla borde ha ett foto av sig själv som barn i plånboken och ofta ställa sig frågan:

"Är jag en god förälder till detta barn?"

 

Och under denna bild får du läsa om hur jag tar hand om detta barn. Mig själv alltså. 

 

caroline ootd 15.10.2018 3

Idag visade jag mig själv kärlek genom att fotografera mig själv bland höstens vackra färger.

 

1. Ser till att stiga upp på morgonen och vara utomhus minst en halvtimme per dag. Trots att jag är ledig så går jag inte runt i pyjamas en hel dag, eller sover bort dagen. Har upptäckt att jag blir så mycket gladare när jag får ta vara på dagen, även om det kanske innebär att jag inte gör så mycket fysiskt. Den friska luften och att vara utomhus får jag tack vare hönsen (där får jag in flera timmar), och det gör så mycket gott för mitt mående.

2. Dricker mycket vatten.

3. Umgås om omger mig själv med glada människor som sprider god och härlig energi omkring sig. Livet är liksom för kort att omge sig själv med negativitet och drama.

4. Jag prioriterar egentid. I mitt arbete möter jag massor av folk, och trots att det är hur roligt som helst, så blir man även trött och behöver få vara för sig själv och ladda batterierna. När jag har egentid så ser jag på youtube, läser en bok, ritar, sjunger och spelar gitarr eller fotograferar.

5. Tar mig själv utanför komfortzonen. Som till exempel förra veckan då jag var på ett event. Jag är ju inte den som går på event ofta, på grund av arbete, men även på grund av att det känns så främmande för mig att umgås med en hel hop av främmande människor. Men kom ihåg att främlingar är främlingar tills man lär känna dem, och att det är så upplyftande att få uppleva nya saker och lära känna nya härliga människor. 

6. Äter god mat som jag tycker om och blir glad av. Sak samma då om det är en sallad eller god pizza. Livet är inte bara för kort att omge sig med negativitet; det är även för kort för att orka banta.

7. Jag trycker inte ner mig själv. Även när det känns som värst, för vi alla ha de dagarna, så ger jag tusan i att tala illa om mig själv eller trycka ner mig själv längre ner i en grop. Istället accepterar jag de känslor jag har, och andas.

8. Jag har slutat vara rädd för vad andra ska tycka och tänka om mig. Det här livet är trots allt det enda liv jag har, och jag har inte råd att gå runt och försöka var alla till lags. Bättre då att försöka leva och vara så kärleksfull mot allt och alla, istället för att anpassa sig till något som inte är dig själv.

9. Kommer ihåg att andas och tänker att "allt är övergående". Speciellt när livet känns tungt.

10. Unnar mig själv något ibland. Jag är inte den som shoppar mycket (läs: alls!), och ibland får jag riktigt ta och se till att jag faktiskt unnar mig något ibland. Det kan handla om en god middag, massage, en behövligt ny tröja eller en ny kräm till huden.

 

Hur visar du dig själv kärlek?

 

Skriv en kommentar (du får vara anonym) om hur du visar dig själv kärlek. I slutet av veckan delar jag med mig av alla era tips och hur ni gör för att ta hand om er själva.

 

Kommentarer

 • Julieth 15/10/2018 6:37pm (5 år sen)

  Skogspromenad med hunden. Känner mig alltid bättre till mods efter dessa promenader. Även om det i en del väder kan vara lite motit att komma sig ut är det alltid så avkoppladande när man väl är där.Om inte annat blir jag glad över att se min hunds glädje.

  • Caroline Eriksson 15/10/2018 11:53pm (5 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket för din kommentar! Jag önskar att precis alla här på jorden kunde ha möjlighet att ha minst ett djur i sitt liv, för tänk vilken glädje de ger en samtidigt som man får något att ta hand om och ge kärlek till.
   Jag förstår den lycka du kan känna efter en mysig skogspromenad med hunden, eftersom jag varje dag får sån glädje tillbaka av mina djur.

   Tack igen för din kommentar, och att du delade med dig. <3

 • Hanna Stigzelius 17/10/2018 8:40pm (5 år sen)

  Kvällsyoga eller en spabastu är riktiga skämma-bort-mej själv grejer jag gör nu som då i vardagen!

  • Caroline Eriksson 18/10/2018 11:27am (5 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket för kommentaren! :)
   Åh! Finns inget härligare än spabastu mitt i veckan! Speciellt efter att man yogat eller gjort något annat fysiskt under dagen. Blev riktigt sugen på att bada bastu nu :D

Skriv en kommentar