bloggheader6

I vår blivande drömträdgård

Skrivet av Caroline Eriksson 08.05.2019 | 6 Kommentarer

Det här med tid är något man inte alltid kan förstå sig på. Hur den ibland går så långsamt, samtidigt som det finns stunder då man inte hinner med. Då tiden flyger iväg och du undrar hur det var möjligt. Så känner jag när det kommer till vårt hus och årstiderna. Det här kommer att bli vår andra sommar vid huset, även om det samtidigt känns som om det var igår vi flyttade in.

 

Det här med att skapa en drömträdgård har, kommer och ska få ta sin tid. Att plantera en massa växter och planera ens drömträdgård är inte något man gör över en dag. 

Förra sommaren monterade jag och Fredrik upp vår flaggstånd och sådde gräsmattan den första varma dagen. Trots att det inte regnade på över en månad så började gräset gro, och idag har vi en grön gräsmatta.

 

HEJ! Jag kommer att behöva din hjälp att identifiera en växt i detta blogginlägg.

 

tradgard 1

Vårt underbara hus, igår på eftermiddagen.

 

Nu börjar det dock kännas som att jag och Fredrik vågar göra lite mer med vår trädgård, och vi har planterat fruktträd, bärbuskar och mycket mer är på kommande. Så jag kände att det vore en bra idé att gå runt och fotografera igår, just innan regnet öste ner, för att fånga på bild hur det sett ut, för man glömmer så lätt.

 

tradgard 2

En massa stenar är vår röda tråd i trädgården.

 

Tänk att Fredrik frivilligt spenderade tid till att plocka och rada ut stenar vid vårt hus. Det bevisar bara vilket tålamod han har. Snyggt blev det.
Och ja, mellan vissa av dessa stenar växer det vildhallon. De finns lite här och där över hela gården.

 

tradgard 4

Hönsen njuter av att springa fritt på den stora gården.

 

Det här är alltså vad vi har att arbeta med, samt en gräsplätt på andra sidan huset. Vi som inte skulle ha så stor gräsmatta fick ändå en enorm en. Dock ingenting jag ångrar. Det ska finnas plats för djur, barn och mig själv att springa runt på.

Hönsen har dessutom fått börja springa fritt på gården dagtid (medan vi är hemma), och jag som varit nervös hur det skulle gå med katterna hade ingenting att oroa mig för. Katterna och hönsen är vänner, och hönsen håller sig inom tomtens gränser. De har så fullt upp med att sprätta runt att de inte hinner med något annat.

 

 

tradgard 5

tradgard 6

En dröm om en massa fruktträd håller på att bli verklighet.

 

En dröm jag haft är att ha en trädgård full med fruktträd och bärbuskar. Och som det ser ut nu så kommer den drömmen att bli verklighet. Jag och Fredrik har köpt och grävt upp flera olika fruktträd, och nu är det en fin samling på gården av det vi tycker är gott och som är fint.

 

Det vi har just nu är två äppelträd (två olika sorter), tre stycken körsbärsträd, ett plommonträd, ett päronträd, en syrenbuske, en brudspirea, en rödvinbärsbuske och något som vi inte riktigt har koll på vad det är. Bild på det lite längre ner.

 

tradgard 7

Mycket utrymme att göra vad man vill med trädgården.

 

Vi har även skaffat odlingslådor som vi ska måla med en ekologisk och snärtig färg, och sedan ha mina odlingar i och jordgubbsplantor. jag ser framför mig hur den här sommaren kommer att bli mysig där jag får gå runt som någon värre Ernst Kirchsteiger och äta frukt, samtidigt som hönsen springer efter en som en svans.

 

tradgard 8

Plommonträd på g.

 

Det ska bli så häftigt att få egna plommon, päron och äpplen. Och körsbär, som jag älskar körsbär.

 

tradgard 9

tradgard 10

Den mystiska växten.

 

Jag och Fredrik fick lov att åka till en plats och gräva upp lite körsbärsträd, och fann även någon som påminde enormt mycket om en bärbuske. Även om vi inte hade någon koll på vad det var, så fick den följa med hem, och är nu nere i marken planterad bredvid min rödvinbärsbuske.

 

Vad är det här för växt?

 

tradgard 11

Fantomen väntar på soliga sommardagar.

 

Och det var en "liten" uppdatering om hur vår trädgård ser ut just nu. Det kommer att vara så kul att om bara ett par veckor kunna fotografera nya bilder, och visa vilken förändring vår blivande drömträdgård fått vara med om.

 

Vad är din absoluta favorit i din egen drömträdgård?

 

Kommentarer

 • M.E 08/05/2019 3:44pm (4 år sen)

  Jag tycker det ser ut som en ung bergenia,den mystiska växten..

 • Ah 10/05/2019 9:08am (4 år sen)

  Ja sku me nästan 100% säkerhet säg att det är svartvinbär :)

  • Caroline Eriksson 13/05/2019 6:32am (4 år sen)

   Jag hoppas så att du har rätt. :D

 • Ah 13/05/2019 8:14pm (4 år sen)

  Om ja int har rätt, kan jag gräv upp skott åt dig som du får kom via efter nångång :)

  • Caroline Eriksson 13/05/2019 9:10pm (4 år sen)

   He böri si ut som att he kommer na små bär nu i klungor, och visar det inte sig att det är svarta vinbär så hämtar jag gärna :D

 • Nina 18/05/2019 9:15am (4 år sen)

  Vad härligt stor gårdsplan ni har att sprida ut allt på! ????
  Det önskar jag att jag åxå hade, så flera fruktträd å buskar sko rymmas.

 • Katarina 25/05/2019 1:26pm (4 år sen)

  Svårt att säga bara med bild.. Men tycker det påminner lite om falsk fläder. Brukar dyka upp lite här och där. Sprids med fåglar. Så håll koll sen då bladen öppnar sig hur de ser ut. Inte riktigt nåt man vill ha ifall det är fläder. Giftiga röda bär och sprider sig ganska bra.

  • Caroline Eriksson 25/05/2019 3:07pm (4 år sen)

   Det är röda vinbär vi har :)

 • Katarina 26/05/2019 10:45am (4 år sen)

  Om ni hittat den vilt i naturen då så då kan det vara "kalvskitobär". ???? Som sprids med fåglar. Ätbara men mindre bär än rödavinbär.

Skriv en kommentar