bloggheader6

Idag övervann jag en rädsla.

Skrivet av Caroline Eriksson 20.09.2018 | 1 Kommentarer

"Stig upp nu så du inte försover dig". Den mening som väckte mig i morse, då Fredrik väckte mig innan han själv skulle iväg till arbetet. Trots att jag har ledig dag steg jag upp lika tidigt som på en arbetsdag, och har arbetat mer än jag brukar på mitt vanliga arbete.

 

Istället har jag haft full show hela dagen, övervunnit en rädsla, besökt en annan stad, gjort bloggsamarbeten och lärt känna Julia bättre. Trots att vi aldrig umgåtts på tumanhand tidigare så pratade vi i ett om allt mellan himmel och jord. Fick till och med skratta, vilket var härligt.

Så härligt när man lär känna nya vänner som man känner sig bekväma med.

 

Den där rädslan jag övervann då? 

Känns lite knasigt att snart vara 28 år och få halvt panik över att köra i grottor, men sån är jag. De gånger jag kört ner i parkeringsgrottor har jag halvt börjat känna mig svimfärdig, just på grund av att jag tycker det är så obehagligt. Varför vet jag inte. Rädslor är svåra att förstå sig på. 

Men idag skulle jag inte bara ner i en grotta, utan även upp till ett tak (!!!) på tredje våningen med min bil. Hade fasat för den lilla utfärden med bilen, men insåg att jag kan ju inte gå runt och vara rädd för evigt. 

 

Om man inte utmanar sig själv och utsätter sig för det som man är rädd för, så kommer man att gå runt och vara rädd hela livet. Att låta rädslor som inte är så farliga kontrollera ens liv gör ju inget gott. Tänk så många gånger jag valt att ta en annan väg, när jag bara kunde ha tagit en annan riktning och utvecklats lite mer som person.

Så istället för att gå den "lätta" vägen och parkera någon annanstans, så gasade jag upp till tredje våningen. Hann knappt tänka efter innan jag insåg att allt hade gått bra. Jag levde. Jag kunde andas normalt. Allt hade gått bra.

 

Jag var på takvåningen av ett hus, och hade överkommit en rädsla.

 

Så dagens tips från mig: är det något du är rädd för? GÖR DET. Det bästa som kan ske är att du kommer över en rädsla.

 

caroline vasabladet september2018

 

Ps. Såg du ett bekant ansikte i dagens tidning? Jag skriver om fem tips för en piggare höst, och du som saknar Mr Fantomen fick även se honom på bild.

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 21/09/2018 9:38am (4 år sen)

    Det var så kul att få lite tumis tid med dig! :)

    • Caroline Eriksson 21/09/2018 9:51am (4 år sen)

      Tack detsamma Julia! :) <3

Skriv en kommentar