bloggheader copy

Inflyttningsklart! Se vad jag har byggt!

Skrivet av Caroline Eriksson 02.07.2018 | 1 Kommentarer

Vet du vad? NU ÄR HÖNSHUSET KLART. Med inredning och allt. Bara att vänta på ett gäng söta kycklingar nu, som kläcks om så få dagar, att jag kan räkna dagarna på en hand. Och nu, efter att ha fått boa in mig ordentligt genom att bygga, så är jag riktigt på riktigt redo för att ha hand om små liv.

 

Nu kommer jag att ta med dig till hönshuset, för att visa vad jag egentligen har hållit på med under dagarna.

 

honshuusi 1

Väälkumi ti hönshuusi!

 

TADAA! När du kommer in genom dörren så möts du av det här. Till vänster har du två fönster som upptar halva väggen, som ger optimalt med naturligt ljus, som har en fönsterbräda under sig. Till höger hittar du hyllor med reden och förvaring, samt bajsbräda med sittpinne ovanför.

 

Och så vimplar, gardiner och en tavla jag målat själv. Är fortfarande lika stolt över min hönstavla.

 

honshuusi 2

I vimpeln har jag hängt en mätare för att hålla koll på temperaturen.

 

Eftersom jag kommer att starta med en hop av små kycklingar, så har jag anpassat hönshuset med stegar. Dessutom är det väldigt estetiskt snyggt att se på, och väldigt lätta att bygga själv.

 

Eftersom jag inte har planerat att ha en stor flock av hönor, så kommer det att räcka riktigt bra med en enda lång pinne för dem att sitta på. Duger fint åt urdvärgar, som trots allt inte är stora fjäderfän.

Under är det en plan  och blank yta, som jag till en början kommer att lägga ut sidor av reklam och tidningar, som de får bajsa på. Lätt att städa undan och hålla rent, och "postinen" kommer till användning. 

 

honshuusi 3

Under reden har jag fäst en sittpinne så hönor kan vila innan de ska lägga ägg.

 

Allt i det här huset är återbruk och sånt jag byggt själv. Även hyllan, som jag byggt själv.

Det enda som inte är återbruk är de mat- och vattenautomater jag köpt åt hönsen, som de ska få äta och dricka ur när de blivit större, förståndigare och inte vill dränka sig själv.

 

Dessutom köpte jag två nya djupare fat av plast, att ha som reden, eftersom det är lättare att städa ur och hålla rent. Framför reden skruvade jag fast en vit bräda i hyllan, så de ska vara riktigt stadiga.

 

honshuusi 4

Skönt att kunna ha mat och annat viktigt nära till hands.

 

Tyget som jag använt som gardin till reden och förvaringen är även den återbruk. Var i fredags på loppis med önskan om att hitta något som små kycklingar kan äta och dricka ur, samt gardintyg, och jag fann allt. Ni som har hängt med mig en tid här på le bloggen vet hur mycket jag tycker om randigt, så det passade superbra med randigt även till hönshuset.

 

För mina kycklingar så kommer det att räcka fint med två reden när de blir större, så det utrymme som lämnade över använder jag till förråd för mat och annat viktigt.

 

honshuusi 5

Välkommen till Solsidan.

 

Nu när vi sett färdigt på myshörnan av hönshuset, så kan vi ta en titt på solsidan. Här ser jag framför mig hur kycklingarna kan få en titt på hur deras omgivning kommer att se ut. Där de kan sitta och mysa dagar då de blåser för mycket för att de ska vilja gå ut, och annars ba njuta av solen.

 

Även här byggde jag en stege till dem, av samma bräder så allt matchar. Fönsterbrädet är två vita bräder. Enkelt och snyggt.

 

honshuusi 7
Tack för att du följt med mig i detta hönshusbygge!

 

Och det var denna titt av hönshuset. Nästa gång du ser något av huset så bor det kycklingar här. HERREGUD. Tänk så roligt!

 

Kommer att ha dem åtminstone första veckan i en stor pafflåda så jag kan ha koll på att de äter, dricker och mår bra - och inte tappar bort sig i det stora huset. 

 

Idag ska jag hämta hem strö och halm för att göra det riktigt gosigt åt dem. 

Tack för att du har följt med mig i detta hönshusbygge. 

 

Kommentarer

  • Finurliga fröken 12/07/2018 7:37pm (21 månader sen)

    Önskar att jag var en liten kyckling hos dig! Så otroligt fint!

    • Caroline Eriksson 12/07/2018 7:47pm (21 månader sen)

      Åh tack för den fina komplimangen. <3

Skriv en kommentar