blogghedaear

Inflyttningspresent och en otrolig inflyttningspresent.

Skrivet av Caroline Eriksson 11.02.2018 | 2 Kommentarer

Efter varje moment i detta husbygge så har jag drömt mardrömmar. När sockeln skulle på plats drömde jag hur den fortsatte flera meter över den lilla kullen. Jag har drömt om rum som varit alldeles för små. Efter att jag lagt laminatgolv i hela huset drömde jag om hur någon spydde ner det fina nya golvet på vår inflyttningsfest. Även om det bara var en dröm, och resultatet av en trött kropp, så var jag inte lika sugen på inflyttningsfest mera.

 

Tänk om någon faktiskt skulle spy på det fina golvet? Tänk om något går sönder? Tänk om det inte allt blir någon bra fest?

 

Nå, nu har vi haft inflyttningsfest och jag kan med facit i hand säga att det blev en succé. Ingen spydde. Inget gick sönder. Och jag tror att alla hade en trevlig kväll, där de förhoppningsvis fick träffa nya bekantskaper och ha en trevlig lördagskväll.

 

Redan på dagen tjuvstartade festen då en vän som inte kunde närvara på kvällen kom över med ett paraplyträd och umgicks med oss en bra stund. Och istället för en röd tråd så följde resten av kvällen och våra inflyttningspresenter en grön tråd.

När festen väl startade började det ploppa in människor med jämna mellanrum. Vi fick vackra växter, presentkort till blomaffärer, en vinflaska, en underbart god paj som jag ätit upp, toapapper, doftljus och bröd och salt. Det sistnämnda som är en tradition att ge som inflyttningsfest, för det symboliserar gemenskap och välstånd.

 

Vi fick så mycket fina saker av lika fina människor, och när våra vänner Marika och Sami kom in tjoandes med världens största paket blev jag riktigt nyfiken vad det kunde vara i.

Jag kunde aldrig i mina vildaste fantasier veta vad som var inne i paketet.

 

IMG 0940

 

Här står jag då, ovetandes men glad, med det största paketet. När jag öppnade det så var det något inpaketerat i en stor lamplåda – men innehållet var ingen lampa. Istället var det något stort silveraktigt föremål som jag inte hade någon aning om vad det var. Tänkte så det knakade för att komma fram till vad den kunde användas till.

När sen Marika fnissade och sa att det var till en flaggstång, så klickade det inte heller för mig vad våra vänner egentligen gjort.

 

När de sedan bad oss att komma ut så insåg jag. De hade köpt en flaggstång till oss. EN FLAGGSTÅNG.

”Vi tänkte att ingen annan hade köpt det åt er” sa Sami. Vore jag inte så snyggt sminkad hade jag gråtit en skvätt av hur glad jag var och hur komiskt det såg ut när han och Fredrik bar upp flaggstången till huset. Nu är jag inte bara husägare, utan ägare till en flaggstång. 

Undrar om man kan tillverka en flagga med en bild av sig själv och höja den till skyarna?

 

Under kvällen bjöd vi på pizzabitar och chips. Jag räknade ut att det ryms 9 människor och en Fantomen i vår enorma soffa på en och samma gång, och att det tomrum som finns i vårt vardagsrum är perfekt dansgolv. Alla hade gott humör under hela kvällen och när jag somnade mitt i natten så var jag så tacksam över hur fina människor jag och Fredrik har i vårt liv.

 

 

Tack för att ni kom på inflyttningsfesten. Tack för alla presenter. Tack för att ni är alldeles unika och härliga människor. 

Och tack för att jag fick må som en prinsessa idag. Drömde inga mardrömmar inatt.

 

Kommentarer

 • Sara Möller 11/02/2018 10:11pm (3 år sen)

  Haha, men alltså det var det smartaste jag hört. HUR bra med en flaggstång i inflyttningspresent till någon som nyss byggt hus? Det ÄR så klockrent :D

  • Caroline Eriksson 11/02/2018 11:27pm (3 år sen)

   Ja! :) En riktigt uppskattad gåva, som alla andra fina presenter vi fick.

 • PJ:s byffé – från by till fe 11/02/2018 11:23pm (3 år sen)

  Jo en sak, tog alla av sig skorna eller behöll gästerna skorna på? Det är ju vanligt att man tar av sig skorna när man besöker någons hem men vid större fester är min erfarenhet att i stort sätt alla behåller skorna på. Var det så hos er också?

  • Caroline Eriksson 11/02/2018 11:26pm (3 år sen)

   Precis som på husvisningen, så tog nog alla av sig skorna på inflyttningsfesten också. :)

Skriv en kommentar