blogghedaear

Ingen ska behöva få en dickpic.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.09.2017 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Hallå, vad var det jag just såg? Var det faktiskt en video på youtube där en karl gjorde en tio minuters video om den ena gången han skickade bild på sin erigerade penis till en ung tjej? Hur den bilden bara ”råkade spridas”, och nu är det ett offer i situationen. Och det är inte den unga tjejen.

 

Hallå, är det faktiskt hit världen har tagit oss? Det är 2017 och fenomenet dickpics har tydligen blivit normaliserat. Så pass att även de som tycker det är en prima idé att ta en selfie på sin snopp, och skicka bilden vidare till någon som inte bett om det, talar om det öppet på youtube. Som om det inte vore någon grej. Typ som om man bara varit till butiken och handlat mjölk.

 

”Ja, jag skickade en dickpic, och nu råkade fler än den här flickan se det. Ojdå. Tyck synd om mig”

 

Hallå, var det faktiskt en elvaårig flicka som skrev i kommentarerna att hon även fått en dickpic?
ELVA ÅR. E-L-V-A-H-E-R-R-E-J-E-S-T-A-S-Å-R!

 

Hallå, tror någon verkligen att en bild på en snopp skulle få någon att känna sig hedrad? Ska bilden tas som en komplimang? Som en bekräftelse? Ska man känna sig sedd?

 

Nej. Man ska känna sig förbannad.

Förbannad över att det inte bara är elvaåringar som får dessa bilder, utan kvinnor i alla åldrar. Över hela planeten.

Kvinnor som ba fick ett dm på instagram, och där var den. Förbannad över hur det ens en sekund existerat tanken av att detta med att skicka bild på sin penis till någon annan, vore en prima idé. Förbannad över hur det sällan är karln som känner skam, utan av någon underlig anledning verkar det som att det är kvinnan som ska skämmas. Så fel.

Jag vill inte att mina framtida barn ska växa upp i en generation där de får oönskade bilder på snoppar. Nej.

 

Och hallå, inte en enda gång i videon hörde jag orden ”Förlåt, jag gjorde fel” (som om det hade hjälpt). Jag hörde:

”Jag bryr mig inte jättemycket. Det är inget som jag mår dåligt över idag.” Tryck på tummen upp och prenumerera. 

 

Hallå? Nu är det dags att sätta ner foten. Inte bara ta emot en bild och tänka det är helt normalt. För det är det inte.

För detta är väl inget som vi verkligen vill ska vara normaliserat?

Kommentarer

 • johanna 05/09/2017 1:52pm (3 år sen)

  Tyvärr är ju detta inget nytt fenomen. Min lillasyster då 12 år fick för 20 år sen en bild på en penis i en privat chatt på nåt forum som då var pop

  • Caroline Eriksson 05/09/2017 3:27pm (3 år sen)

   Ja herregud, fick nog äckelbilder som liten också. Men det verkar ju ha eskalerat något hiskeligt, eller så pratar folk bara mer om det nu.

 • Anna 09/09/2017 6:37pm (3 år sen)

  Linnea Claesson som är så fantastisk på alla sätt och vis har ofta skrivit om detta, och tycker hon e så bra som kallar det för vad det är, en äcklig kukbild. Dickpic låter lite mer skoj och inte så seriöst på nåt sätt, som en kul grej mer än vad det faktiskt är. Vuxna(och inte så vuxna) män som blottar sig för flickor och kvinnor. Inte bättre än att stå på gatan och öppna rocken liksom.

Skriv en kommentar