Bloggheader Caroline3

Ingen vanlig dag..

Skrivet av Caroline Eriksson 03.04.2017 | 2 Kommentarer

Idag är det ingen vanlig dag, av många olika orsaker.. en av dem är att:

 

DET ÄR MR FANTOMENS FÖDELSEDAG!

 

fantomen10ar

 

Idag blir alltså den här frassen 10 år. Vore han en människa skulle han fylla 57 år. 

Det betyder alltså att han kanske vill pausa lite, och inte fira så hårt vi annars gör. Lite ballonger och finkläder räcker gott och väl. Och så skagenröra och rökt skinka. Världens bästa mat.

 

För att fira denna dagen så ger jag er fem fakta om frassen, som ni kanske inte visste, och fem historier (lite som favorit i repris).

 

 

5 FAKTA OM MR FANTOMEN:

1.  Mr Fantomen är gay, glad och har  (åtminstone haft)  en svart frass som pojkvän.

2.  När han mår som bäst dreglar han. Inte sådär sött och någon droppe hit eller dit, utan en enorm pöl.

3.  Han är riktigt duktig på att ge tass på kommando, så länge han får något gott att äta efteråt. 

4.  Medan andra katter är rädda för vattnet, så plaskar han gärna runt i badkaret.

5.  Fanttis älskar att ha kläder på sig, leka med ballonger, hårband och limsakorkar. Han älskar att mysa, tar gärna upp hela soffan, vill gärna bli kammad dygnet runt och har så långt hår på ryggen  (året runt)  så jag kan göra en fransk inbakad fläta på honom. 

 

 

5 OTROLIGA HISTORIER

”Livrädd tant och tax”

Första året var det bara jag och Fantomen. Eftersom jag arbetade helgerna i Jakobstad, åkte jag och Mr Fantomen mycket buss. Frassen hade koppel på sig. Medan vi satt och väntade på bussen så gick en liten dam med en tax förbi oss. Jag trodde att 6-månaders frassen skulle vara rädd för hunden, men på en sekund så hoppade han på hundstackaren. Ja ba ”Anteeeksi, anteeksi!” och tanten och taxen trippade snabbt iväg. Det var den dagen jag lärde mig att frassen ogillar större hundar och gärna visar vem som bestämmer.

 

”Fantomen ville rida på ponnyn”

På tal om att attackera större djur så kom jag hem från arbetet för två somrar sen. På gräsmattan står en ponny (helt normalt) och bredvid en förbannad Fantomen som var fem före att hoppa upp på hästryggen. Ingen kom till skada.

 

”Bruden dreglar?!”

En av de första nätterna jag och kärleken sov tillsammans så hände detta. Kärleken vaknade upp och märkte att hela hans arm var nerdreglad. ”Vad har jag hittat för brud?!” tänkte han. Tills han märker att mellan oss ligger Mr Fantomen. Frassen dreglar mycket när han mår bra.

 

”Spöket i garderoben”

När vi fick ny granne hit till landet så misstänkte hon nog att det spökade i lägenheten. En av de första nätterna hör hon hur det är mystiska ljud från en av garderoberna. Hon var modig och gick dit, öppnade dörren och ut flyger Fantomen.
Samma lägenhet, när badrummet blev renoverat, så tyckte grannen det var konstigt hur golvsilen i badrummet nu som då blev bortflyttad. Det var bara Mr Fantomen som gått in, lyft på golvsilen och sen gått ut igen.

 

”Jag blev utlåst”

För många herrans år, när jag ännu bodde i stan, hände det här. Jag stod på balkongen och rökte. I pyjamas. När jag skulle gå in igen så gick det inte för något i världen. På insidan ser jag en orolig Mohicana och en nöjd Mr Fantomen, som hoppat på handtaget. Frassen hade låst ut mig. Som tur hade jag telefonen med mig och kunde ringa hyresvärden. Tänk dig vilket intressant samtal; ”Hej, kan du komma och släppa in mig. Jag står på balkongen och katterna har låst ut mig”.

Hyresvärden blev förälskad i mina katter.

Kommentarer

  • Gunmari 03/04/2017 7:31am (5 år sen)

    Grattis och puss och kram fina Mr Fantomen! Ha en bra dag önskar en av medlemmarna i din Fanclub!

  • Yvonne 03/04/2017 9:09am (5 år sen)

    :D Vår långhåriga frass Fluffis dreglar också :D

    Han är 11 år, trevligt med såna här kattfarbröder <3

Skriv en kommentar