bloggheader4

Ingen varg, men ett..

Skrivet av Caroline Eriksson 12.06.2018 | 0 Kommentarer

Igår var det den riktigt första dagen av sommarens semester, och den spenderades på bästa sätt:

1. Jag sov länge. Så pass länge att jag nästan blev förvånad själv. Men tänker att den där sömnen behövdes. Gav som allt, både i arbetet och i privatlivet, förra veckan och då kan man behöva återhämta sig.

2. Den tropiska värmen hittade tillbaka till byn, och jag spenderade hela eftermiddagen utomhus på terrassen. Jag är så tacksam för solen och värmen.

3. Åt mat. Broccoli, rivna morötter och maletköttsås ihopblandat. Med ost. Gott, enkelt och arma gott.

4. Spelade lite dataspel. Ibland önskar jag lite att det vore möjligt att kunna bli rik på att streama sig själv när man spelar dataspel, sådär som amerikanerna gör, och få pengar för det. 

5. Umgicks med vänner på kvällen. Det är som att vara barn igen när man bor på landet, då man bara kan åka hem till vänner och hoppas på att de är hemma och vill umgås. När man var liten så planerade man ju inte in träffar. Man cyklade hem till sin vän, knackade på dörren och frågade "Kan du va?", och så är det lite även här på landet. 

Men nu tar man bilen.

6. När jag och Fredrik åkte hem, åkte vi en skogsväg för att se om vi kunde få syn på vargen. Ingen varg, men fick istället se ett ståtligt rådjur. Betydligt bättre.

 

radjur 11.6.2018

 

Och det var det. Inget mer eller mindre. En dag då man bara fick göra vad man ville, utan stress eller måsten. 

Precis som semestern ska va. Åtminstone för mig.

 

Det är flera skillnader mellan mig och Fredrik som gör att vi kompletterar varandra så bra, men en av de största är nog hur vi är under lediga dagar. Fredrik ska ha projekt på gång, och vill gärna vara igång. Medan jag kan med gott samvete kan göra ingenting och ändå känna att en dag är värdefull.

Då jag däremot kommer mig för att göra något, då blir det gjort, och går undan. Så länge mitt tålamod klarar av det.

 

Hur är du som semesterfirare? Vill du hela tiden ha något projekt på gång, eller vill du gärna ba ta det lugnt?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar