bloggheader6

Välkommen till vår tvättstuga!

Skrivet av Caroline Eriksson 17.10.2018 | 1 kommentar(er)

Ett av de mest efterfrågade blogginläggen är det du kommer att få läsa nu. Om rummet du fått se minst av, trots att vi dagligen spenderar tid här. Tvättstugan.

 

När vi, som nu känns för evigheter sen, satte oss ner med Thomas vid Puustelli (här kan du läsa om när vi sålde vår själ till Puustelli) för att planera husets inredning, gav vi honom fria händer att göra vad han ville. Mest för att detta rum var det som gav oss minst inspiration. En tvättstuga är verkligen nödvändigt i ett hushåll, men det är liksom mer roligt att planera badrum och kök.

Dock lyckades Thomas väcka någon slags gnista inom oss, och vi är idag supernöjda med vår tvättstuga och all bra förvaring den har. 

 

Välkommen till vår tvättstuga.

 

tvattstuga 1

En blå ton är en röd tråd genom hela huset.

 

Här står jag och ser nöjd ut i vår tvättstuga. Rummet som inte är det största, men har näst bäst möjligheter till förvaring, om man inte ser till kökets alla skåp. Bakom mig har vi till exempel alla verktyg undangömda. I skåpet ovanför mig finns det tvättmedel och rum för annat att förvara. 

Och på den svarta mattan; där brukar Mr Fantomen ligga och sova.

 

På väggen som leder dig till badrummet målade jag en kraftig strukturvägg innan jag målade på färgen, och jag gillar den mycket. Golvet, som påminner mycket om vårt magiska italienska kakel i badrummet, har världens bästa Dahlskog fixat åt oss. (Här kan du se hur det såg ut när tvättstugan fick sitt kakel.)

 

tvattstuga 2

Jag trodde inte att jag behövde en torktumlare innan vi flyttade till huset.

 

Det enda kravet jag hade när det kom till tvättstugan var att det skulle vara minst två tvättkorgar för våra kläder. En för våra vardagskläder, och en för mina arbetskläder. På så sätt finns det ingen risk att mina arbetskläder skulle komma i kontakt med andra kläder. 

 

Det finns möjlighet för oss att lägga till fler tvättkorgar i den långa skåpet bredvid tvättmaskin och torktumlare, men vi har klarat oss fint tills vidare. Vi använder ju mestadels bara mörka kläder, som ska tvättas på samma grader.

 

tvattstuga 3

Som i bastun, har vi även en lite speciell golvsil i tvättstugan. Denna har vackra fjädrar på sig. 

 

Jag älskar den blågråa färgen från Jotuns färgkarta, som heter Blåis.

 

Hade egentligen velat ha en gammaldags rosa färg i tvättstugan, men efter att ha målat två varv tyckte Fredrik att färgen såg ut som bajs. Bokstavligen talat. Så vi valde denna färg, som ändå för samman huset med allt annat som är blått på väggar och i inredning, och blev så nöjda. Den bajsrosa färgen fick hönshuset istället.

 

Här hittar du vår vackra bastu, och den speciella golvsilen vi har där.

 

tvattstuga 4

Bakom skynket göms det tekniska utrymmet.

 

Nu kanske du undrar var som finns bakom skynket? Jo, alla maskiner, rör och sånt som hör till tekniska utrymmet.

Vi kunde ha valt att göra en skjutdörr, men hade då behövt bygga ut väggen minst femton centimeter, och jag upplevde att det då skulle ha blivit så smalt i tvättstugan. Med hjälp av skynket, som Fredrik sytt ihop, kan vi båda två röra oss fritt bredvid varandra där.

 

tvattstuga 5

Tittut!

 

Vill man leka kurragömma är det här ett superbt gömställe.

 

Nu, efter att ha bott här snart i nio månader, känner jag mig redo att inreda detta rum mer. Jag har flera sticklingar av gullranka som har rotat sig fint, och en av dem ska få flytta in i tvättstugan. Alla lådor som är ovanpå skåpen ska upp på vinden, och jag vill hitta en snygg tvålpump att ha bredvid kranen.

 

Vill du se fler rum i vårt hus,

eller undrar du över något när det kommer till att bygga hus?

 


Inreder kontoret, snyggt och i budget. (TÄVLING)

Skrivet av Caroline Eriksson 27.09.2018 | 75 kommentar(er)

Kategorier:

Äntligen kan jag skriva denna mening igen: idag blir det tävling, gott folk! I samarbete med HalpaHalli har jag fått inreda mitt kontor, och så tävlar jag ut ett presentkort värde 50€. Tävlingsregler hittar du längre ner i blogginlägget. 

Vad säger du, ska vi ta och piffa upp kontoret nu?

 

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med HalpaHalli
*** 


HalpaHalli är ett namn som många känner igen, och det är inte konstigt, för de ha varit med ett tag. I Karleby, år 1969, öppnades den allra första butiken som idag har blivit till en kedja i många städer.

När jag var liten var det min favoritbutik att besöka med mormor, eftersom det fanns så mycket olika saker att titta på. Ofta fick jag någon leksak, eftersom det var förmånligt att handla i butiken, och som den centrumbo jag var i Jakobstad var HalpaHalli det ställe vi handlade vår mat vid.

Men mycket har hänt på tjugo år, och idag är HalpaHalli något helt annat än det var då. Men något är sig detsamma. Det förmånliga priset.

 
Idag finns det allt och mycket mer man kan tänkas behöva. Allt från mat, elektronik, inredning och smink. Jag minns fortfarande än idag hur stort det var och hur glad jag blev när det sistnämnda kom till butikerna.

 


I torsdags fick jag besöka staden där allt startade, och i samarbete med HalpaHalli har jag nu fått hem massa vacker inredning. Med drömmen om att göra om mitt kontor till en plats jag vill spendera tid i, och höja mysfaktorn även i det rummet.

För nu känns det tyvärr som att kontoret har lämnat lite på hälft.

 

halpa halli 1
HalpaHalli är ett varuhus med stort utbud och bra ordning i hyllorna. 

 

HalpaHalli har förnyat sig både när det kommer till logo och deras nätsida.

Logon har blivit mer stilren i färgerna svart och gult, och deras varuhus i Karleby var enormt och vackert på utsidan. Deras nätsida är en fröjd att spendera tid vid, och man hittar snabbt och lätt det man söker efter. Och mycket till.


Nu behöver inte alla göra som jag, och åka till Karleby för att hämta upp sina saker man tittat ut på nätet, utan du kan göra det bekvämt för dig och beställa hem inredning, kläder och mycket mer.

 

halpa halli 2 Snabbt hittade jag massor av vacker inredning till kontoret.

 

Tack vare stora och rymliga gångar, med bra skyltar på både svenska och finska, fann jag snabbt de saker jag tittat ut i deras nätbutik. Och lite till, för du vet, när man får inredningsflow och hittar så mycket vackra och förmånliga saker så går det liksom inte att hejda sig.

 
Trots att jag stigit upp tidigt och rest sammanlagt 320 km på några timmar, var jag så ivrig på att få börja inreda kontoret.

 

halpa halli 3

Kontoret före. Ganska kalt, tråkigt och opersonligt.


Det här är alltså mitt kontor före förvandlingen. Rätt så kalt på väggar och golv. En saltlampa som fått verka som substitut till en ordentlig skrivbordslampa, samt en pafflåda jag borde eldat upp för länge sen.

 
Det är ju här jag ska vara kreativ. Skapa och få ha egentid. Dock har jag inte velat spendera så mycket tid här i rummet, eftersom det sett ganska tråkigt ut. Nu skulle det bli ändring på det!

 

  


Så här såg det ut medan jag förvandlade rummet till mitt drömkontor.

 

halpa halli 4

Kontoret efter förvandlingen. Mycket mysigare och mer personligt.


TADAAA! Med hjälp av några inredningsdetaljer blev det mycket mer värme och mysigare i rummet. Utan att kosta skjortan! Efter att vi byggde hus så har fått dille av att söka upp material och inredning jag tycker är snygg till ett budgetpris, och så gott som alla de saker jag valde kostade under 25€ styck (och mindre) och det är något man ändå känner att man vill och vågar unna sig själv.

 
När vi valde golv till huset så var vår första tanke att inte gömma det med en massa mattor, men nu när jag ser vilken skillnad en snygg matta gör för ett rum så vill jag ha mattor överallt.

 

Den supersköna och snygga mattan är 120x160 cm och kostar endast 24,95€!

 

halpa halli 5

En röd tråd i min inredning blev en grön nyans, med jordnära och behagliga färger och material.

 

Vid mitt kontorsbord, som annars har en tendens att samla en massa papper och skräp vid sig, har jag mer ordning och reda med två glada mappar, snygga anteckningsblock och prydnader från Iittala och fågel från HalpaHalli.

Sittkudde Onni
Filt Onni

 halpa halli 9

Pigga upp pappersarbete med mappar som gör dig glad.

 

Jag försöker hålla koll på viktiga papper och räkningar i mappar, men har alltid använt mig av svarta och tråkiga mappar. Man kan ju trots allt försöka pigga upp vuxenlivet med att ha glada katter och hundar som håller koll på räkningarna.

 

Mapp med djurmotiv
Mapp med ugglemotiv

 halpa halli 7

Ett stilrent tidningsställ med din favorittidning.


Tidigare var jag lite av en tidningsholic. Började redan i tidig tonår då jag köpte OKEJ och Frida-tidningen, för att sedan fortsätta till SOLO och Cosmopolitan. Sen började folk, och även jag, blogga och ungefär då slutade jag handla tidningar.

I detta snygga tidningsställe har jag istället den senaste tidning man kunde finna mig själv i.

 

Tidningsställ HalpaHalli, 16,95€

 

halpa halli 12
Jag vill bara mysa ner mig i denna hörna och läsa en bra bok.

 

På den här bilden ser du kanske de vackraste sakerna i kontoret. Den supersköna och billiga mattan, två sittpuffar i jordnära färger och material, min gitarr, palmen jag och Fredrik adopterade och den gröna och sköna vasen med konstgjorda monsterablad.

 

Vas, Form Living
Monsterablad
Sittpuff i naturmaterial
Sittpuff i tyg

 halpa halli 8

Med konstgjorda växter får man in grönt i inredning, samtidigt som det håller för evigt.


Du kanske minns då jag köpte en enorm monstera förra året? Min absoluta favoritväxt som jag gjorde allt för att den skulle må bra, men ändå lyckades den inte överleva. Sen dess har jag velat testa på monstera igen, men inte vågat. Så när jag vid HalpaHalli såg att de hade konstgjorda blad av monstera (som på riktigt såg verkliga ut!) villhövde jag dem i mitt kontor.

Utan att behöva vara rädd för att bladen skulle vissna.

  halpa halli 10

Jordnära färger och material ger en behaglig känsla i rummet.

 

Jag försökte inreda med jordnära färger, för att behålla den röda tråd vi har genom husets inredning, och det syns i den ljusbruna och gröna färg jag valt i inredningsdetaljerna. En smaragdgrön Aalto vas från Iittala med en underbara fågel från HalpaHalli gör ett vackert stilleben.

 

Anteckningsblocken i kork och grön marmorimitation fick mig att vilja börja föra dagbok och skriva ner mina drömmar och mål med detsamma.

 

Aalto, Iittala
Fågel
Anteckningshäfte i marmor
Anteckningsbok i kork

 

halpa halli 11
Ordning och reda på skrivbordet gör att man arbetar bättre.


På skrivbordet blev det mycket mer ordning och reda.

Skrivbordslampan var inte den jag först hade sett ut i nätbutiken, men när ögonen föll på denna i butiken så var det ingen tvekan om saken. Jag ville testa hur den skulle se ut i kontoret!

  halpa halli 14

Våga testa på belysning som sticker ut och är en snygg inredningsdetalj.


Jag tycker inte man ska vara rädd att testa på belysning som sticker lite ut ur inredning, utan väljer hellre belysning som vågar sticka ut lite grann. Den här är passligt mjuk i formerna samtidigt som den är tuff som bara den.

 
När det kom till belysning överlag så har HalpaHalli ett stort utbud av allt från mysiga led-slingor till vacker belysning att inreda hemmet med. Till julen får jag nog handla mer mysbelysning att piffa upp både hus- och hönshus med.

 

Skrivbordslampa, Eglo, Don Diego. 24,95€

 

halpa halli 15

Våga använd dig av textiler i inredningen. 

 

Min stol från Ikea gör sitt jobb, men att sitta på plast är inte skönt i längden. Så för att göra skrivbordsstolen så bekväm som möjligt hängde jag över en mysig filt och la en sittkudde i samma gröna färg som blev den röda tråden i mitt kontor.

Mycket behagligare!

 

halpa halli 13

Massor av småprylar ger en mer hemtrevlig känsla.

 

Om det är något jag har fått lära mig om inredning, så är det att man ska ha massor av fina prydnader att fylla ut hemmet med. Som den minimalist jag är så gick det nästan kalla kårar genom kroppen när jag fick höra det första gången, men har insett att det visst gör stor skillnad i ett rum.

Dessa prydnader på min bokhylla ger både kontrast och fyller ut rummet, utan att ta stor plast.

 
Den taggiga skålen är min absoluta favorit, och vill ha fler av dem i flera olika storlekar.

 

Taggig skål
Skål, äpple
Ljushållare

 

halpa halli 16

Jag blev så inspirerad av mitt eget kontor. 

 

Det var så roligt att få testa på att inreda kontoret, och jag är så tacksam att HalpaHalli gav mig möjligheten att göra det. Jag har nu fått mer klarhet i vad som är min stil, och att få pyssla på i hemmet är lite som terapi.

 


Känner du att du vill förnya hemmet lite inför hösten, till budgetpris, rekommenderar jag dig verkligen att gå in på HalpaHallis nätsida för att se över deras utbud eller besöka närmsta butik ifall du är en ”klämma och känna” person.

Jag blev i alla fall otroligt inspirerad av att få göra detta samarbete.

 

  

Vill du vinna ett presentkort

värde 50€ till HalpaHalli?

 

För att delta i tävlingen behöver du gå in på HalpaHallis webbsida och välja ut din favorit av alla deras snygga inredningsprodukter. Länka produkten i mitt kommentarsfält, och du är med!
Tävlingen är i kraft till torsdagen 04.10.2018 klockan 23:59.

 

Kom ihåg att skriva in mejladress (den kommer inte att synas för andra) så jag kan ta kontakt med vinnaren sen.

 

Stort lycka till! 


Snygg och smart utebelysning!

Skrivet av Caroline Eriksson 19.09.2018 | 2 kommentar(er)

Det blir bara mysigare och mysigare att bo här i huset, ju längre tiden går. När vi flyttade in så hade vi ingen ordentlig terrass eller trappa till huset, utan använde oss av tre lastpallar som trappor. Utomhus var det endast reningsverket som lyste upp i mörkret, och vi fick satsa allt på insidan för att känna oss hemmastadda och få myskänsla.

 

Men nu i sommar och början av hösten har vi fått arbeta på utsidan, och nu har vi det så mysigt, att det inte gör något att det blir mörkare tider.

 

konstsmide utebelysning ulkovalaisin 1

 

Om jag ska vara ärlig, så väntade jag till och med på mörkret igår. 

Vår elektriker har varit på besök och kopplade igång utebelysningen. Först hade jag och Fredrik bara tänkt använda oss av en hederlig lampknapp, så vi kan välja själv när vi vill ha på och av utebelysningen, men tydligen finns det alla möjliga alternativ att välja mellan nuförtiden.

 

På ett enkelt sätt så fick vi nu vår snygga utebelysning från Konstsmide inställt så de tänds när det skymmer utomhus, och stängs en viss tid vi själva har valt. Dessutom tänds de passligt tills när jag ska stiga upp om morgonen och dricka mitt morgonkaffe.

 

Och det var därför jag väntade på mörkret igår, för att se om det fungerade.

 

konstsmide utebelysning ulkovalaisin 2

 

Och visst fungerade det! När det börjar skymma utomhus så tändes lamporna. Hur smart kan teknik vara egentligen?

Jag, Fredrik och alla tre katter gick runt och inspekterade vår utebelysning. Myskänslan utomhus steg till 110%, och det gjorde ingenting alls att det duggregnade, för vi var så glada.

 

konstsmide utebelysning ulkovalaisin 3

konstsmide utebelysning ulkovalaisin 4

 

Vid sidan om trappan har Fredrik planterat några växter, och trots att det mörknade snabbt, kunde man se dem, tack vare lamporna.

Det kommer att underlätta något enormt nu att komma hem om kvällarna från arbetet när man faktiskt kan se var man går. Tidigare har vi behövt använda oss av telefonens ficklampa och chansa oss fram vart vi går. 

 

konstsmide utebelysning ulkovalaisin 5

 

Även om dessa lampor inte heller är så stora, så gör de sitt arbete fint. Vi hade ju inte testat dem före, för att se hur starka de är, men vi är riktigt nöjda med dem.

Som du också kan se så har Fredrik radat lite mer stenar nu på båda sidorna om trappan, sen sist du fick se trappan. 

 

konstsmide utebelysning ulkovalaisin 6

konstsmide utebelysning ulkovalaisin 7

 

Nu kommer inte hösten och mörkret att kännas lika tung då vi har så fina trappor, gård och belysning. 

Vi har snygg och smart utebelysning.

 


Det här MÅSTE vara världens bästa loppisfynd.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.01.2018 | 1 kommentar(er)

Jag har ju hunnit berätta åt er om kanske världens bästa loppisfynd, som var alla fönsterlampor i kristall och guld. Nå, det loppisfyndet fick konkurrens då tjejen som sålde fönsterlamporna åt oss, hittade en takkrona på vinden. Hon sände ett privatmeddelande på facebook, fotograferade en bild av kristallkronan och skrev ”Tänkte fråga er om ni är intresserade, innan jag lägger ut den för försäljning”. Och vi var intresserade.

Väldigt intresserade.

 

takkrona 2

 

Efter att Fredrik tvättade upp den och alla kristaller blev den som ny.

Dock vet jag inte vilket märke den här takkronan är från. Våra fönsterlampor är från Turun Kristalli, men misstänker att denna inte är det. Så vet någon av er vad det här är för lampa och från vilket år, skriv en kommentar!

 

takkrona 3

 

Kunde ju aldrig ha trott att jag skulle vara den som ville ha en kristallkrona i hemmet, men nu när jag vande mig vid tanken på kristallkrona och fick se den på plats, så kan jag inte tänka mig något annat. Såklart man ska ha en kristallkrona!

 

takkrona 4

 

Det vackraste på denna kristallkrona är stången (??? är inte expert på lampor, så vet inte vad det heter på riktigt) som ser ut att vara prydd av fiskfjäll av guld. En vacker detalj som kanske inte man lägger märke till direkt, men efter att man en gång sett det så är det enda man ser.

 

takkrona 6

 

Så här ser den ut efter att jag stängde av lamporna i den. Den här är placerad så den står rakt ovanför vårt matbord. Vilket betyder att vi kanske måste börja lära oss att äta vid matbordet efter att vi flyttat.

Den som är duktig att se på bilderna ser kanske att vi har fått lister på golv, fönster och dörrar nu. Dock tog listern slut lika snabbt som det gick att lägga dem, så jag håller tummarna att resten kommer snabbt. Helst idag. Men vi har inte varit utan att göra vid huset. Igår la vi upp, förutom kristallkronan, även gardinstänger och det som ska hålla upp hyllorna i vår klädkammare. Det känns som lite märkligt och inte alls som att man längre bygger, när det handlar om gardinstänger och sånt för att sen få kalla huset inflyttningsfärdigt. 

Men mer om de tankarna kan jag skriva om senare.

 

Det var historien om vår takkrona som legat på en vind i Vöro, och nu fått nytt liv i Petalax.