Bloggheader Caroline3

Inte så romantiskt, men en mycket viktig kväll

Skrivet av Caroline Eriksson 30.04.2016 | 3 Kommentarer

Min mormor har sparat de kläder hon hade på sig en kväll i mitten av 60-talet. Inför en dans hade hon valt en turkos dräkt. Kjol som slutade lite ovanför knäna och en matchande överdel. På den dansen träffade hon morfar.

Som liten så tittade jag ofta på den turkosa dressen hon sparat. Den hängde fint i en garderob med plast omkring sig. Så inte minnet av en betydelsefull kväll skulle bli förstört. Fantiserade själv om vad jag skulle ha på mig, den kvällen jag träffade min kärlek. Om jag också skulle spara kläderna.

 

Och så för EXAKT fem år sen hände det. Inte lika romantiskt som jag fantiserat. Kvällen före hade jag varit ute med en kompis och festat. Kände mig redan då för gammal att festa två dagar i sträck. Men efter lite tjat från en kompis sida så gick jag med på att fara ut en kväll till. Och ibland tror jag verkligen på ödet. Att det fanns en mening med att jag for ut den kvällen.

 

 

Jag dansade inte på krogen. Var egentligen ganska trött och sur på män som ropade "Marilyn Monroe" efter mig. Tydligen såg jag ut som henne den kvällen. Satt istället på en stol i rökrutan, och kände hur en man satt och såg på mig. Tittade tillbaka och märkte hur han stiger upp och går emot mig. "Vill du ha något att dricka?" fråga han, och ja ba: "Vatten!". Så går han iväg, hämtar ett liters stop med vatten och ser lycklig ut när han visar det åt mig. Jag tyckte han var snäll som verkligen slog på stort när han uppfyllde min önskan om vatten. Vi pratade en stund, men så gick han plötsligt iväg och vi pratade inte mer den kvällen. Idag menar sambon att vattenstopet var till han själv, men att jag bara tog det ifrån honom. Hehehe.

 

Under natten hade jag fått en vänförfrågan på facebook, och det är början på en annan historia hur vi blev tillsammans. 

 

 

Även om kläderna inte finns i garderoben längre, så minns jag vilken outfit jag valde för exakt fem år sen. En svart topp utan axelband, kavaj och en svart kjol till.

 

 

Hur träffade du din partner?

Minns du vilka kläder du hade på dig?

 

223342 10150187922638880 7819365 n

Denna bild är från 13.5.2011. Den kvällen fick jag hela puben i Jeppis att sjunga med mig. 

Och så blev jag förälskad. På riktigt.

Kommentarer

 • Melli 30/04/2016 8:38pm (5 år sen)

  Jag minns till och med det! För på den tiden då jag dansade använde jag mest en grön kjol jag sytt själv, med handformade (panterfläckiga) fickor på. Ett tunt vitt tylltyg ovanpå (för att lysa i UV) och en grön/blå/grå "ormskinnstopp" med fastsydda stjärnor på (som lyser i mörker).
  Jag minns att han retade mig i kön för nåt jag vimsade och ja, inte många dagar tog det före vi började dela vårt liv. I år blir det FEMTON ÅR sedan! Helt sjukt. Dessutom minns jag vad HAN hade på sig, för jag tyckte det var så fint att en man vågade gå ut i en ordentlig, lång, kjol och en "hiippapipo" (en lååånga luva liksom). <3

 • Elli 01/05/2016 5:51pm (5 år sen)

  Haha, jag minns faktiskt.. Det är snart tre år sedan jag träffade min sambo, det var sent på kvällen och jag hade planerat att gå och lägga mig när grannen frågade om jag vill komma upp till honom och träffa den nyinflyttade grannen! Jag hade på mig slitna jeansshorts och en blå, jättefin tröja(som jag fick slänga nån månad senare då jag fått hårfärg på den, haha).. Trött och sliten och med smutsigt hår och allt. :D Men tydligen var jag lite charmig ändå!

 • Anna 03/05/2016 10:59am (5 år sen)

  Jag undrar om det inte var du som för x-antal år sedan köpte min gitarr (som jag hade fått som gåva vid konfirmationen, men kunde ju varken spela eller stämma den, och så hade väl en sträng gott av) :D

  • Caroline Eriksson 03/05/2016 11:04am (5 år sen)

   Hehe, kan no vara :) Jag har den ännu och alla strängar var nog på plats när jag köpte den :) Bästa landolan som finns.

   • Anna 03/05/2016 9:05pm (5 år sen)

    Då var det väl bara att den lossnat eller något liknande xD men vad bra att den kom till användning någonstans än att den var hos mig och samla damm!

Skriv en kommentar