blogghedaear

Jag är frälst

Skrivet av Caroline Eriksson 10.11.2016 | 2 Kommentarer

I lågstadiet blev jag frälst. Jag talade aldrig i tungor eller bad till gudar, men tog till mig och lärde mig varenda text. Och ja, kommer att låta lite som en galning nu, men det bjuder jag på. Alla är vi väl lite galna på ett sätt eller annat?

 

Det fanns alltid något som tröstade mig och gav mig styrka i situationer då jag behövde det. Den tid jag var ledsen över skilsmässan mellan mamma och syskonens pappa, när jag var förbannad över hur illa någon behandlat mig eller var upp över öronen förälskad fanns det alltid en låt som berörde mig. När jag flyttade hemifrån som 15 åring fyllde musiken lägenheten jag var ensam i.

Barnen i lågstadiet retade mig för att jag sjöng konstiga låtar på musiklektionen. Läraren satte stopp när vissa texter använde sig av stygga ord. Jag har stått på Färöarna och sjungit Feel på deras berömda  (och enda)  karaoke-bar. När jag var sjuk i SLE berörde textraden  ”I'm  not  scared  of  dying,  I  just  don't  want  to”  mig. Tackade alla pub-besökare som la på ”Me and my Monkey” på jukeboxen under mina skift, och har allvarligt funderat på att tatuera in  ”Let  love  be  your  energy”  på min kropp.

 

Andra finner sig själv genom bibeln, poesi, sporter eller andra människor. Jag lärde känna mig själv genom musiken. Alla som känner mig vet att Robbie Williams är viktig för mig. Inte så att jag ber till honom, pryder väggarna med bilder eller tänker på honom eller lyssnar till musiken varje dag. 

Men i 18 år har jag lyssnat till hans musik, och verkar inte tröttna. 

 

 

I augusti skrev jag upp 50 mål och drömmar. På plats femton står det ”Se Robbie Williams”.

I måndags skickade morbrors fru en länk åt mig, där iltalehti informerade om att ingen mindre än älskade Robbie spelar i Tammerfors 10 augusti nästa år. I morgon får man köpa biljetter.

 

 

 

Nu har jag bara en fråga:

VEM  KOMMER  MED  MIG?

 

Kommentarer

  • Åsa 10/11/2016 12:05pm (4 år sen)

    Hej å hå. Får du inte guuben med dig?? Jag har sett Robbie live i Hesa för några år sedan. Det var hans Swing nånting turne. Den var sisådär ... Men den i Tampere tror jag nog blir bättre.

  • Anna 12/11/2016 11:12am (4 år sen)

    De låtarna du skriver om är favoriter hos mig också, let love be your energy är så underbar! Ska kanske fixa biljetter, men tillika kändes det lite överpris om det stämde det pris jag såg (~100€)har nog aldrig betalat så mycket för konsert och då har jag ändå gått på många genom åren.(plus att jag är vårdledig och inte har så fett bankkonto) Vi ska se, Robbie är härlig hursomhelst, men tänk om man sett honom 10-15 år sen då han verkligen va på topp! Men förstår din känsla, att få se en artist/band live som betytt mycket under lång tid är ovärderligt!

Skriv en kommentar