Jag är i alla fall ingen idiot.

måndag 12 februari 2018 - 06:00 | 0 Kommentarer

Ibland blir det en våg av stora trender, vare sig det handlar om volanger eller hur du ska ha ditt hår. Nå, nu har jag valt att surfa med på vågen, bara för att se vad alla talar om.

Jag har börjat läsa boken ”Omgiven av idioter, hur man förstår dem som inte går att förstå”.

 

Omgiven av idioter 1

 

Ärligt så funderade jag redan innan boken blev poppis att klicka hem den, men ångrade mig på samma gång jag läste beskrivningen om boken och såg meningen ”Med lite flyt är det inte du själv som är idioten i sammanhanget”. För vem vill egentligen köpa en bok, läsa något man kanske redan visste bara för att inse att man inte är sådär härligt underbar och perfekt – utan till och med en idiot?

Det ordvalet jag inte ens tycker om att ha i mitt ordförråd, för jag har andra ord för de jag inte riktigt kommer överens med.

 

Men så till sist kom den dagen jag själv började läsa i boken och har både skrattat, för den är otroligt humoristisk, och sagt ”Åh nej!” då jag själv känt igen mig.

 

Sen är det lite underligt hur den första reaktionen är ”Åh nej”, för är det inte samtidigt ganska underbart hur man själv kan vara medveten om det man kanske själv borde arbeta med som person? Att man inte är så där perfekt, och inte heller behöver vara det? På samma sätt som det är något hos de människor som inte kemin fungerar med, så är det någon med de där ”Åh nej-egenskaper” hos mig som jag måste bli medveten om. Och typ först och främst acceptera.

 

Omgiven av idioter 2

 

För är det någon eller något du stör på dig hos, så är det något inom dit som får dig att känna det.

Endera är det själv en egenskap du har, är rädd att ha eller önskar att du hade. På samma sätt som en människa väljer att fotografera sig själv, skriva om sitt liv eller ba väljer att köra ett visst bilmärke så är det ingenting att bli arg över, trots att det bara bubblar inom dig hur andra personer väljer att leva på ett annat sätt än ditt. För ditt sätt är ju det enda rätta?

Men nej. I såna stunder handlar det ju inte om någon annan än sig själv, då man väljer att bli arg.

 

Själv har jag inte ännu kommit fram till vilken färg jag sist och slutligen är, och har en känsla av att den här boken vill komma fram till något mer än bara vilka färger vi är.

Jag vet inte, men jag hoppas, att den här boken får en att inte stänga av med det samma något inte är precis som man tänkt sig. Att inte taggarna sticker ut med detsamma någon inte har exakt samma syn på en viss sak, eller hur man når de som går runt som igelkottar.

 

För sist och slutligen handlar mycket om kommunikation när det kommer till att möta andra människor. Att vi ska bli mer medvetna om andra och det omkring oss, och inse att man kan mötas trots att man inte alltid är på samma plats i livet.

 

 

(Fast egentligen hoppas jag bara att den här boken ska beskriva en färg som är lugn, harmonisk, underbar, kärleksfull och bäst i världen. Den färgen är jag.)

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar