bloggheader6

Jag är sanning

Skrivet av Caroline Eriksson 30.09.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Har gjort yoga i snart två år. Ashtanga vinyasa och medicinsk yoga. Men aldrig under denna tid prövat på kundaliniyoga. Eller att yoga med andra människor. Jag är van att vara ensam. Att svettas, utmana mig själv och komma över rädslor.

Visste alltså inte vad jag hade framför mig igår.

 

Yogaklassen hölls hemma hos yogaläraren. Det var bara jag och de kvinnor jag följde med, vilket var skönt. Började på nästan med detsamma. Efter att ha tagit bort strumporna fick vi varsin lapp med två meningar på. Hastigt hade det kunnat se ut som jeppisdialekt, men det var mantran att öppna och avsluta yogan med.

Minns inte första mantrat, som vi nästan sjöng. Men avslutade med orden ”Sat Nam” vilket betyder

 

 

”Jag är sanning”

 

 

Kundalini yoga fokuserar på den mentala delen, fokus på andning och meditation. Det är en form av yoga som alla kan göra. Övningarna gjorde vi med ögonen stängda och i vår egen takt. Vi fokuserade på ryggen, och jestas vad jag behövde det! Öppnade samtidigt upp våra chakran och fyllde kroppen med livsenergi.

 

 

Hur var det då att yoga med andra människor?

Även om man blundar är man ju medveten om att man har andra personer omkring en. Den största utmaningen för mig igår var alltså att gå in i mig själv lite mer. 
Yoga är ju inte en tävling. Något som man ska jämföra sig själv med andra. Yoga, för mig, är ett sätt att meditera och fylla mig själv med ny energi. Att tillåta mig själv ta det lugnt och låta tankarna flöda.

Och jag är stolt över att jag lyckades.

 

För hem kom jag, lika lugn och harmonisk som jag alltid blir efter att ha yogat.


Gillar den jag blir och hur jag känner mig efter yoga. Blir mer i kontakt med mig själv och tycker lite mer om mig själv efter yogan. Att få se vad min kropp klarar av. Tankarna om mig själv efter yogan. Jag har liksom inte några elaka tankar om mig själv efter att ha gjort yoga. Är varken dömande mot mig själv fysiskt eller psykiskt. Jag är ba nöjd.


Och det är därför jag fortsätter.

 

kundalinicarro

Fortsatte yoga när jag kom hem. Fann också något positivt med mörkret. Nu kan jag leka med skuggorna!

Det är alltså min skugga jag har fotograferat och måste ärligt säga det är snygga skuggor. Bakgrunden är norrskenet jag fotograferat.

Kommentarer

  • S 30/09/2016 1:10pm (7 år sen)

    Jag har exakt samma upplevelse av yoga! Har gått i terapi några år, men vändpunkten kom faktiskt under ett yoga-pass, där jag hittade kärleken till mej själv, mitt i allt fanns den där inom mej. Det var så mäktigt. Ändrade hela min syn på mej själv. Ha det bra och fortsätt yoga!

Skriv en kommentar