blogghedaear

Jag är utan ord

Skrivet av Caroline Eriksson 04.12.2018 | 1 Kommentarer

Jag har drabbats av writers block. Eller kanske det heter bloggers block? Du vet, när du vill skriva, men är samtidigt så oinspirerad man bara kan vara. Varken att läsa en bok, diskutera med livs levande människor eller gå utanför dörren har gett mig någon slags inspiration. Inte ens när jag ligger och väntar på sömnen har jag kommit på bra ämnen att blogga om. Och då, då är det kritiskt.


Okej, där hittar jag på lite, för senast i fredags kom jag på två stycken julrim innan jag skulle somna. Hade redan pussat Fredrik godnatt och svängt mig till min sovsida, när orden bara kom till mig. Nappade tag i telefonen, skrev ner mina två och fyndiga julrim bland anteckningar, och somnade sedan nöjd.


Men såvida inte den här bloggen ska förvandlas till en blogg om julrim, så känner jag mig rätt så hjälplös nu när det kommer till bloggen. Vet att det här bara är övergående, och att orden kommer att komma till mig. Men vad gör jag tills vidare?

Vill inte låta bloggen eka tom utan uppdatering, för det skulle inte glädja någon annan än sura gubbar. Men för tillfället är jag utan ord, och måste hitta sätt att finna dem igen.

 


Har du tips på hur jag kommer ur detta bloggers block,

eller vill läsa om något speciellt ämne?

Kanske har du en julklapp du vill ha ett julrim till?

Skriv en kommentar, för det skulle hjälpa mig massor.

 

bloggers block

Bara att skriva om hur svårt det är att finna orden kan ibland hjälpa.

 

Kommentarer

  • Sofia 04/12/2018 5:49pm (2 år sen)

    Acceptera blocken. Onödigt att tvinga fram nåt. Några djupa andetag, acceptera läget, ge det tid (och försök att inte tänka på det under tiden), gör annat och glöm för en stund att du brukar skriva. Kanske det just är ett tecken på att du behöver en paus. Sen kanske inspirationen kommer tillbaka, helt plötsligt, eller stegvis. Om inte, så prova försiktigt kring nåt aktuellt ämne eller nåt som känns lite roligt. Om det känns motigt igen, ge det lite mera tid. Inspirationen/”förmågan” att skriva kommer nog tillbaka, den finns inom dig. Men allt behöver vila emellanåt, balans, så med jobb, träning och mycket annat i livet. Så tror jag.

Skriv en kommentar