Bloggheader Caroline3

Jag ba surar över rika gubbar.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.04.2019 | 4 Kommentarer

När Fredrik kom hem från arbetet igår kväll, började vi tala om dagens nyheter. Ja. Vi har blivit det där paret som sitter och har en riktig diskussion med varandra om kvällarna, samtidigt som vi tar upp händelser som hänt omkring i världen.

 
Ingen kan ha missat att Notre Dame brann häromdagen. Folk sörjde ju som aldrig förr, och det var överallt på sociala medier. Hur som helst, så kommer det inte att gå någon nöd på byggnaden. Pengarna för att bygga upp det som blev förstört finns. Tack vare världens rika människor.

 
En insamling startades för att samla in pengar inför renovationen, och det tog inte länge innan det fanns miljontals pengar på kontot.

En av dessa rika typer donerade 100 miljoner euro, medan hans konkurrent inte kunde vara sämre och donerade 200 miljoner euro till insamlingen.

Förstår du antalet pengar som har rasat in på kort stund, och nu har jag endast nämnt två typer? Det är MASSOR av pengar.

 


När Fredrik berättade den här historien för mig, var det första jag kunde säga: ”Men barnen då?”.

Alla utsatta barn här i världen, som verkligen skulle behöva hjälp. Som är fast vid livsfarliga platser, föräldralösa och utsvultna. Alla som får sina hem förstörda i katastrofer, de som dör i sjukdomar på grund av att de inte har råd med vacciner och mediciner.

Dem då? 

 

 
Kanske lite orättvist hur jag nu sitter och surar över hur två rika gubbar väljer att spendera sina pengar, men skulle inte det lösa ganska många stora världsproblem om man satte de resurser och pengar på människor istället för materiella ting? Trots att dessa rika gubbar knappast kan eller kommer rädda världen, men för mig är det obegripligt hur man kan ha så mycket pengar. 

 

He va ba he ja hadd på hjärtat. Ut i solen nu och njut av det vackra vädret. Ha det bra.

 

Kommentarer

 • anonym 17/04/2019 5:08pm (2 år sen)

  De VILL inte lösa problemen. För en rättvis värld skulle hota deras maktposition...

 • Tina 17/04/2019 8:55pm (2 år sen)

  Precis! Helt sjukt.
  https://www.joe.ie/life-style/notre-dame-feature-665670?utm_source=facebook&utm_medium=web&utm_campaign=onsite_share

 • Petra 18/04/2019 12:00am (2 år sen)

  Tanker exakt likadant! Katolska kyrkan ar rik som ett troll och kan betala for det sjalv. Sa kan pengarna som samlats ihop ges till behovande istallet. Vill ha vs behov.

 • MalinS 19/04/2019 11:04am (2 år sen)

  Håller med!

Skriv en kommentar