bloggheader6

Jag behöver planera mitt liv.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.08.2018 | 1 Kommentarer

Senast jag aktivt använde min bullet journal var den 23 juli, då mina dvärgkochin jag kläckt fram själv i äggkläckningsmaskin kläcktes. Tre gånger om dagen skrev jag i min bullet journal för att hålla koll på när jag vänt äggen, och vilka dagar jag inte skulle vända dem. Annars har jag låtit bujon vara. Ja, förutom den första veckan i augusti då jag hade så mycket på gång att jag verkligen behövde skriva upp så gott som allt jag gjorde. Men annars har jag haft en paus från min bullet journal under sommaren.

 

Då jag hade semester i juni var det inte nödvändigt att hålla koll på dagarna. Man bara är. I juli hade jag så fullt upp med mina kycklingar att jag knappt gjorde annat, och halva augusti har jag varit tröttare än tröttast. Men nu känner jag att det är dags att damma av min bullet journal och börja hålla koll på livet igen, för den gör trots allt mer nytta än att bara vara snygg.

 

bullet journal september 1

 

Det är ju det som är det bästa med en bullet journal; man kan låta den vila och börja precis när man vill, utan att ha en massa tomma sidor någonstans i mitten. Istället är det som att sommaren endast var en stor viloperiod och jag nu är redo att ta nya tag och planera livet mer. 

 

Trodde liksom inte att dessa ord skulle någonsin komma ur min mun; men att planera och hålla koll på saker och ting är verkligen min grej. Inte för att jag skulle ha extra mycket på gång, men för att mitt sinne är så mycket lugnare när jag inte behöver tänka på så mycket, och glömmer framförallt mycket mindre då jag redan har allt uppskrivet. 

Jag behöver planera mitt liv, helt enkelt. Och livet blir så mycket lättare när man har lite mera koll. 

 

Så här ser min månad ut för September. Lite saker ännu jag ska skriva upp, men tänkte att jag fotograferar så snabbt som möjligt så jag inte behöver pixla bort allt. 

 

bullet journal september 2

 

Jag tror att en bullet journal, och kalendrar i övrigt, har samma syfte som en dagbok. Man får skriva av sig lite, och så behöver man inte lägga energi och tid på att fundera så mycket extra på det efteråt. 

Har börjat med nya designer än tidigare i mina veckoplaneringar, och har nu större utrymme att skriva per dag. Jag gör inte bara listor för saker jag ska göra under en dag, utan skriver också några meningar om hur dagen har varit. Som en dagbok. 

 

Dessutom märker jag att när jag håller igång min bullet journal och planerar, så är det också mer livat här på bloggen. Till exempel om jag har en bra bloggidé, men inte riktigt tid att börja blogga med detsamma, så planerar jag bara in det i min bullet journal. Annars har jag med 100% säkerhet glömt bort det fem minuter senare.

 

bullet journal september 3

 

Och ja! Jag fyller ju år i slutet av september! Blir 28 år, vilket känns helt okej. Ingen ålderkris här inte. Har istället börjat komma i den åldern då man inte riktigt tänker på hur gammal eller ung man är. Ibland får jag till och med fundera lite extra vilken ålder jag egentligen har. 

 

Kommer inte att vilja fira min födelsedag något extra, utan är nöjd bara jag får smörgåstårta och nya pyjamasbyxor, eftersom mina nuvarande har ett enormt hål i baken. 

 

Har du saknat mina uppdateringar om min bullet journal, eller se nya designer på veckoplaneringar? 
Skriv "TJOHOO!" i kommentarsfältet, så vet jag att fotografera min bullet journal mer.

 

Kommentarer

  • Christina 29/08/2018 10:01pm (5 år sen)

    Tjohoo. Alltid kul med inspiration. ;)

    • Caroline Eriksson 29/08/2018 11:06pm (5 år sen)

      TJOHOOO vad kul! För jag har lagt mycket tid på nästa veckas veckodesign ;)

Skriv en kommentar