bloggheader6

Jag besökte Närpes.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.12.2017 | 1 Kommentarer

Något som det har blivit minimalt av detta år är det här med fester och att kunna ta sig utanför byn. Hur ser ens världen ut utanför Petalax gränser?! Nå, efter igår kväll så behöver jag inte fundera på mycket mer på om det ens existerar en värld utanför, för jag har besökt Närpes.

 

Vår kollega fyllde jämna år och vi kidnappade henne och for iväg på lite äventyr. Trots att det var måndag, för vem har egentligen bestämt att man inte kan börja veckan med lite fest? Egentligen borde man ju göra något roligt varje måndag, bara för att liva upp veckan lite. 

 

IMG 9899

 

Eftersom jag inte frågat lov av någon av kollegorna att synas på bild på bloggen, så tänker jag istället visa er vad jag åt i Närpes. Vi var till Hotel Red & Green, och inredningen var i rött och grönt. Även dukningen. 

Jag åt inte blomman, men den var ju fin att titta på.

 

IMG 9901

 

Till förrätt blev det laxrulle med ruccola, tomater och gurka. Tomater och gurka är ett måste (oundvikligt) om du är i Närpes. Den där laxrullen kunde jag leva på resten av mitt liv. Så god var den.

 

IMG 9906

 

Här blir det lite pinsamt, för det här är inte alls vad jag åt. Men nästan. 

Vi var ett gäng med flera olika dieter, och jag som dessutom var fast bestämd på att fortsättningsvis fortsätta äta sockerfritt försökte även se om det gick att göra det på restaurang. Men det här är min kollegas mat, jag fick exakt samma utan den bruna såsen. Istället fick jag extra bacon och kryddsmör till mina grönsaker. 

Var dock så hungrig att jag bara högg in i maten när jag fick rätt tallrik, så den blev inte fotograferad.

 

Annars, hur kommer det sig att restauranger kan göra så goda rödbetor? När jag försökt själv hemma så blir de inte alls lika goda som på restaurang. Eller är de bara extra goda för att någon annan gjort dem åt en? 

 

IMG 9908

 

Till efterrätt fick jag en fruktsallad, och den gick också att äta. 

Tänk hur jag förut har tyckt det varit pinsamt att ens behöva be om glutenfri kost, på grund av min celaki. Det här året och alla år framöver kommer jag att skippa den där pinsamheten. Man måste ju kunna säga hur man vill ha det. Restaurangen hade ju inga problem att bemöta allas dieter och önskemål, och det var supergod och mycket mat.

 

IMG 20171204 211535 477

 

Som avslutning får ni en selfie från toan. Var som en riktigt turist som fotograferade allt. 

Det var en riktigt rolig kväll, och hoppas jag får tillfälle att fara på fler måndagsfester framöver. I alla fall ska jag försöka att göra något extra varje måndag, för att få en lika bra start på veckan. 

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 05/12/2017 10:38am (5 år sen)

  Åh vad det där såg gott ut!! Jag blir riktigt hungrig fast jag precis ätit min jullimpa med mycket ost på (som att det skulle kunna gå att jämföra med det där!).
  Men rödbeta, du kan testa att bara koka hela rödbetor i sådär 20-30 minuter och sedan äta med smör och salt. Det är SÅ gott!

  • Caroline Eriksson 05/12/2017 10:46am (5 år sen)

   Koka? I kastrull? (har som noll koll på matlagning men vill lära mig)
   Jag brukar ha dem i ugnen med lite olja på, men tycker de blir så torra och inte alls lika goda som på restaurang.

   Och jo, Närpes levererade. Speciellt storleken på portionerna. Fick typ 5/6 stycken kycklingfiléer. :)

Skriv en kommentar