bloggheader6

Jag byggde en fågelholk!

Skrivet av Caroline Eriksson 24.05.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Eftersom jag fick högt blodtryck av att se Fredrik klättra igår, och inte kunde göra så mycket annat är ge lite verktyg och bräder mellan varven, passade jag på att göra något vettigt. Det vettiga var att bygga en fågelholk av restbräder från när huset monterades.

Det är ju en hel del bräder, och jag vill ta vara på det mesta. 

 

Jag har aldrig byggt en fågelholk, men tänkte: "Hur svårt kan det nu vara?". 

Eftersom jag inte trodde det skulle bli till något så fotograferade jag inget under tiden, utan bara spikade, sågade och spikade lite till. Fick hammaren på pekfingret och ropade så det säkert hördes ner till byn. 

Men skam den som ger sig, och tack vare det sjuka pekfingret blev det nästan "blod, svett och tårar" på riktigt. Men jag grät inte.

 

Jag gav inte upp och det gick bra, trots att jag inte tittat på eller följt någon ritning.

Det här är resultatet.

 

carrosfagelholk2

 

Jag fick två exakt lika stora bräder som skulle bli sidan av fågelholken, och sågade till en passlig vägg. Det blev ett snett tak, som jag sett att fågelholkar har.

 

Både i taket och på golvet av insidan av huset hade jag lagt vindskyddskiva så det skulle bli lite varmare och tätare. Lyxig fågelholk alltså. Nästa fågelholk kanske får isolerade väggar till och med? :-D

 

carrosfagelholk3

 

Istället för att ba ta en bräda och försöka få ett runt hål på ett magiskt sätt, så pusslade jag träbitar så det blev till en öppning för fåglarna.

 

carrosfagelholk4

 

Och nu i efterhand så vet jag att det ogärna ska vara en bräda eller pinne vid fågelholken, eftersom andra dumma djur kan få för sig att sitta där och vänta på att äta upp fåglarna. Så lugn ba, den ska jag såga bort. 

 

Måste säga att min första fågelhok någonsin blev riktigt söt. Bohemiskt och personlig. Det är min fantasi som har designat den, och nu hoppas jag att åtminstone en fågel vill bo i den.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar