bloggheader6

Jag dränerade husgrunden!

Skrivet av Caroline Eriksson 14.11.2016 | 0 Kommentarer

Det var en spännande dag förra onsdagen. Det var dagen vi skulle dränera husgrunden nästsista dagen grävaren skulle vara på plats. Eftersom sambon arbetade, så var det jag som hade möjlighet att hjälpa till och dränera husgrunden. Vissa, även jag i några sekunder, funderade hur i hela friden den skulle gå.

Men Skinnars, som grävde grunden åt oss, verkade inte rädd över det och sa det kommer att gå bra.

 

Som hjälp ställde svärmor upp för att hjälpa till att arbeta på tomten, så det skulle gå lite snabbare. Två starka kvinnor och en grävare - det skulle gå prima det här!

 

IMG 9607

 

Dräneringsrören tog vi från byns butik. Sandströms har en järnsida och erbjuder allt man behöver till ett husbygge, så vi tog rören därifrån. De körde dessutom upp dem till tomten, så rören stod och väntade på oss när vi anlände till tomten. Det var tacksamt, eftersom det inte fanns en chans jag skulle ha fått rören i lilla röda faran.

 

IMG 9616

 

Fnissade och tänkte att när jag sedan är i pensionsåldern, ska jag sitta och berätta för alla hur jag dränerat huset. Eller, jag kommer att säga det åt alla redan nu. Det var kul att såga rören med den lilla sågen jag dagen före shoppat.

 

IMG 9622

 

..även om det gick snabbare för Skinnars att såga itu rören. Underbara svärmor som alltid ställer upp för en, hjälpte till att hålla rören stilla. Jag är så tacksam över att hon följde med för att hjälpa till på tomten. Tack! <3

 

IMG 9628

 

De större rören skulle man även borra i, så de smalare dräneringsrören skulle få plats i dem. Det här var lite knepigt, speciellt när man behövde en speciellt teknik så inte borrmaskinen snurrade runt helt i extas. Men jag är envis som bara den och gav inte upp.

 

IMG 9641

 

Som sagt: Jag är envis.

Här slutade det också med att Skinnars fick hjälpa, men det gjorde ingenting. Då passade jag bara på att dra med mig dräneringsrör till sina platser där huset ska stå. Som mest fick jag med mig tre stycken på en gång, så motion fick jag den dagen. Och träningsvärk.

 

IMG 9648

 

Den här dagen hade Skinnars hjälp av sin grusförare som hämtade flera lass grus så grunden skulle snabbt bli klar. Jag hade inte vågat stå där under, medan ton av grus föll ner mot marken.

 

IMG 9653

 

Bästa Skinnars med sin grävmaskin! Jag har varenda evigaste dag under veckan han grävde grunden åt oss, varit tacksam för hur duktig han är och snabb! Ett riktigt proffs.

 

IMG 9673

 

Över dräneringsrören kom det finare grus. 

 

Nu kommer vi inte att göra så mycket mer åt tomten, förrän i mars nästa år. Lite arbete nog, men inte sånt vi behöver anställa någon för. Och vad vi gör, det bloggar jag nog också om. 

 

MEN  TÄNK!  På en vecka blev vår grund till hus och garage färdig! 

Det som bara var en nerhuggen skog, med rötter och hundratals stenar under sig, förvandlades till den vackraste platsen i byn. Halleluja!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar