bloggheader copy

Jag fick se hjärtan som slog. Mäktigt!

Skrivet av Caroline Eriksson 04.07.2018 | 1 Kommentarer

Jag har gjort det igen.

Lyst äggen. Det jag fick se chockade mig.

 

Efter att ha föregående dag lyst äggen (klicka på svärtade länken för att se hur det såg ut då inne i äggen) och sett liv i alla ägg förutom ett, så kunde jag inte sluta tänka på det sista ägget. Dessutom har jag hört skräckhistorier om ruttna ägg som sprängt i en äggkläckare, och det är en erfarenhet jag gott och väl klarar mig utan. Så jag lyste äggen igår kväll på samma gång jag vände dem för sista gången under dagen, och tappade halvt andan där för en sekund.

 

På endast ett dygn hade enormt mycket hänt, och det som endast var en ”liten” spindel dagen före hade nu ögon och hjärtan som slog. Det sistnämnda, att kunna se hjärtan som slår, var mäktigt.  Blodkärlen hade sträckt ut sig ännu mer efter ägget, och upptog nu största delen av äggets yta. Det blev om möjligt ännu mer verkligt för mig vad jag egentligen håller på med: jag kläcker ägg i äggkläckningsmaskin. Skapar liv.

 

Det sjätte ägget som varit i mina tankar syntes nu tydligt en spindel med ett hjärta som slog, och jag kunde andas ut.

Sex ägg av sex möjliga hade embryon i sig som tydligt levde och mådde bra.

 

Passade på att ta en bild, då jag vill minnas så mycket som möjligt av den här upplevelsen. Nu får dessa ägg vila med gott samvete och växa till sig innan jag lyser dem igen. Nu känner jag ett lugn att det här kommer att gå vägen.

 

egg incubator day5 1

 

Denna bild är fotograferad på dag fem av tjugoen, och det är ovanligt att man kan se så här tydligt embryot som växer i ägget vid det här stadiet. Den svarta pricken du kan se på ägget är ögat, och armarna som sträcker sig ut är blodkärlen.

 

Idag är äggen på dag 6 av 21, och jag kommer inte att lysa dem idag. Istället har jag sjungit för dem och visslat lite när jag vänt på dem. 

 

egg incubator day5 2

 

Testade på att invertera färgerna för att du lättare ska kunna se vad som pågår inne i äggen.

Visst är det här häftigt?

 

Kommentarer

  • Ylva 05/07/2018 7:13am (21 månader sen)

    Så spännande med små kycklingar! :D

    • Caroline Eriksson 05/07/2018 10:58am (21 månader sen)

      Ja verkligen! Jag försöker vara så närvarande i allt nu eftersom detta är något jag knappast gör igen :’D

Skriv en kommentar