bloggheader6

Jag försöker vara en trädgårdsmästare.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.07.2017 | 3 Kommentarer

Jag blev helt tagen efter min olycka med elefantörat i måndags. Inte på grund av att den dog, utan för vad som hände sen.

Efter att ha varit en mästerdetektiv och utforskat roten, samt skickat bild till växtexperter, så insåg jag att det var dags att ge upp hoppet om plantan. Och samtidigt som jag släppte taget om den, så erbjöd sig massor av människor att ge mig sticklingar av deras olika plantor.

 

Det är det som är så otroligt underbart. Vilka härliga människor som finns på den här planeten. Otroligt! :-)

 

tradgardsmastaren 1

 

Igår var jag efter de två första sticklingarna. Fick en ny bebis-elefantöra, och en garderobsblomma.

Garderrobsblomman ryktas det ska vara världens mest tacksammaste växt (typ alla tanter har tipsat mig om den), vilket är super! Jag vill bara ha tacksamma växter.

Elefantörats rot såg tusen gånger friskare ut än den jag planterade tidigare.

 

tradgardsmastaren 2

 

Jag googlade om hur jag skulle rota garderobsblomman (elefantörat hade redan fina rötter), och fick läsa två olika historier. Endera rotar man i vatten och väntar i evigheter, och i värsta fall möglar den bara bort. ELLER så chansar man på att rota i jord, så går det snabbare och rötterna blir starkare.

 

Så jag planterade ju den i jorden. Det här gjorde jag alltså igår, så har jag gjort riktigt fel så skriver ni snällt: "NEEEEEEJ CARRO, GÖR SÅ HÄR (och så en informativ och härlig text efteråt).

 

tradgardsmastaren 3

 

Elefantörat då, som jag hoppas ska överleva och själv få egna bebisar i framtiden? 


1. Jag planterade den inte lika djupt denna gång.

2. Som det kanske syns så är det två små blad på längst nere, så de har jag inte heller begravt i jord.

3. Jag tänker inte dränka denna i vatten. 

 

Sprutade ba lite vatten på jorden, men reagerade snabbt att något var fel.

"Vad är det för gift i denna?" undrade jag, och så tittade på sprutflaskan. Aloe Vera-spray som ska hålla bort fästingar från katterna. 

 

Shit.

 

Bad om ursäkt till plantan och hoppas den är tapper och tacksam. Och förresten, hur farligt kan nu Aloe Vera vara? Ska inte det vara supernyttigt?

 

Jag fortsätter med min resa till att bli en trädgårdsmästare, trots lite missöden. Det viktigaste är bara att man inte ger upp. Tack Nina för sticklingarna. Jag ska vårda dem och ge dem all min kärlek.

Kommentarer

 • Sandra Neuman 28/07/2017 12:24pm (6 år sen)

  Haha, Men jag tror inte att aloe vera är det som tar livet av plantor :) Nu när du säger det så var den ju faktiskt jättedjupt planterad den gamla. Det kan ha varit det som tog livet av den... att bladstjälkarna ruttnade. Bättre lycka med denna! <3

  • Caroline Eriksson 28/07/2017 1:08pm (6 år sen)

   Haha, vi får se. Typiskt också att jag inte kollar på flaskan innan jag börjar spruta :D Än idag ser den pigg ut, vilket är positivt.
   Tack! <3
   Nu är jag ba istället livrädd för att vattna växterna. Har suttit och funderat med min monstera när den vill ha vatten. Synd att den inte svarar. ;)

 • Nina 28/07/2017 2:58pm (6 år sen)

  Varsågod! ?

 • Benita 28/07/2017 3:54pm (6 år sen)

  Ja lyckades nog ta livet åv garderobsnlommon ja, hoppas e tu har lite beter hand me gröna växter!

Skriv en kommentar