blogghedaear

Jag har en bekännelse

Skrivet av Caroline Eriksson 09.02.2016 | 2 Kommentarer

Jag har en bekännelse. Jag är väskoholic.

 

Det här problemet med att vi människor köper för mycket kläder har jag inte. Dock har jag gillat väskor lite väl mycket. När jag år 2008 flyttade till den sista lägenheten jag bodde ensam i, var det inte bara en, utan två fullpackade flyttlådor med väskor i. Det blev ett uppvaknande och jag skänkte bort och sålde så gott som alla väskor. 

Har nu länge använt en och samma väska, plus mina två (!) kameraväskor, men en riktig kvalitetsväska har jag inte köpt på år och dagar. 

 

I slutet av förra året var jag på en internetsida och såg en väska som vanligtvis kostar över 300+ € och priset var då i några dagar sex gånger billigare, så jag slog till och klickade hem en. Dock tog det så länge att få hem väskan att jag började fundera om de tillverkade den speciellt för mig i Florence, Italien.

 

Igår kom den hem och jag är så glad. Förlåt alla aktivister, men det här är 100% äkta läder och ett riktigt hantverk. Jag ska vårda den och förhoppningsvis använda den i mååååååånga år. Storleken är perfekt. Det ryms saker som kamera, pengar, rymligt mobilfack (också i läder) och en innerficka med dragkedja. Märket är Giulia Massari  som har funnits sen 1964. Allt tillverkas i Italien.

 

IMG 9556

 

En klassisk stil på väskan som jag gillar, och det lilla extra är att man kan bära väskan på två sätt. Man tröttnar inte i första taget på en sån här väska.

 

IMG 9551

 

Gulddetaljer och ett lås med tillhörande nyckel (den funkar, jag testade!)

 

IMG 9553

 

En annan bekännelse: Jag är svindålig på och inte alls intresserad av märken i sig. På Galan 2015  lottades det ut en Malene Birger-väska, ett märke jag aldrig hört talas om, men jag tycker om tävlingar och skrev mitt namn på en lapp. Efter att ha frågat runt och fått reda på att väskan är SVINDYR och snygg så googlade jag märket medan jag satt i publiken, och kom fram till att det inte är min personliga stil. Vilken tur att någon annan vann väskan! :-)

(och att alla har sin egen smak och stil)

Kommentarer

  • Sanna 09/02/2016 3:59pm (5 år sen)

    Jättefin :)

  • Yvonne 10/02/2016 11:16am (5 år sen)

    Jag är också urdålig på att känna till märken, så när filmen "Djävulen bär Prada" kom ut var jag tvungen att fråga (hade inte vett att googla) mina bloggläsare vad i all sin dar det betyder, jag visste inte att Prada var ett märke :D

Skriv en kommentar