blogghedaear

Jag har inte normala höns.

Skrivet av Caroline Eriksson 16.12.2018 | 1 Kommentarer

Jag vill inte vara den som säger vad som är normalt och inte, eftersom det finns så många sätt att leva och se världen på. 

Men mina höns är banne mig inte normala.

 

Medan andras höns sovit i flera timmar nu, så fick jag vara med om en vildare nattning för en halvtimme sen.

 

16.12.2018 1

 

Tjugo minuter över åtta ikväll gick jag ner till hönshuset för att släcka lampan och säga godnatt till hönsen. Vanligtvis brukar de redan ha hittat till sin pinne, bestämt sig vem som ska sitta var och bara vänta på att jag ska göra det mörkt för dem.

Ikväll var det livat. 

 

Alla krafsade runt i kutterspånet och hade the time of their lives, så jag tänkte att jag sätter mig ned på pallen för att vänta på att de ska förstå vinken och gå och sova. 

Gick inte så bra, eftersom Blondie fem minuter senare bestämde sig för att det var dags att ruva, och gick och la sig i ett rede.

 

16.12.2018 2

16.12.2018 3

 

Trodde inte mina ögon. Vilken höna tycker det är en bra tid att ruva HALV NIO PÅ KVÄLLEN?

Jag tog ett djup andetag, gick upp efter kameran (för det här är något jag behövde ha bildbevis på) och när jag kom tillbaka verkade inte hönsen tröttare. Tvärtom.

 

Helmi turades om att sitta på pallen för att ha utsikt över Blondie, och varvade med att vara under den av oklar orsak.

 

16.12.2018 4

 

De andra brudarna åt mat för fullt, krafsade i sågspånet och drack vatten ur min nya installation för att minska på kutterspån i vattnet. Tuppen verkade vara i chocktillstånd, eller så poserade han ba för kameran, eftersom han ba stod och glodde.

 

Insåg att det skulle vara mission impossible att få dem att gå och sova av sig själv ikväll, eftersom deras energi var som barn som fått smaka på socker för första gången.

 

16.12.2018 5

 

Efter att Blondie värpt sitt ljusbruna ägg, som för övrigt inte var så dramatiskt jag trodde det skulle vara för en höna att värpa, så kände jag att det var helt okej att vara den vuxna av allihopa.

Gjorde som jag brukade när jag arbetade på krog: valomerkki.

 

Ett par gånger blinkade jag i lampan så hönsen skulle förstå att det var dags för natten nu. Tuppen fattade vinken och försökte få upp brudarna, men det slutade med att jag fick lyfta upp hälften och hoppas på att de sover bredvid någon de tycker om.

 

Livat att vara hönsägare.

 

Kommentarer

  • Sandra N 17/12/2018 10:26am (2 år sen)

    Gissardu menar värpa å int ruva ???? men jo, jag har behövt lyfta upp dem med tvång och springa och släcka lampan så att de inte vågat sig ner igen. Månne det är något när de är unga?

Skriv en kommentar