bloggheader6

Jag har skaffat glasögon!

Skrivet av Caroline Eriksson 01.09.2021 | 0 Kommentarer

Jag har länge vetat att det är dags att besöka optiker. Hade ju glasögon för x-antal år sen, men sist och slutligen gjorde de inte så mycket nytta. Speciellt inte då jag slutade använda dem. Hur som helst så var det inte hållbart längre att vara utan glasögon. Efter graviditeten så blev min syn ännu sämre, och när man knappt ser skyltar när man kör bil, eller sitter två centimeter ifrån dataskärmen, så var det dags att kolla upp synen.

 

Förra lördagen vaknade jag extra tidigt, och en annons på facebook fick mig att hamna in på Nissens hemsida, och som om det vore meningen fanns det en enda ledig tid för synundersökning. Så tre timmar senare var jag där och kollade jag upp mina ögon. Trettio minuter senare provade jag ut olika glasögon.

Måste först och främst säga att optiker är otroligt duktiga på sin sak. Att kunna se vilka brillor som passar ens ansikte. Speciellt nu när (så gott som) alla går runt med mask, och det blir ännu svårare att kunna se ansiktsformer. Jag föll för två modeller som optikern presenterade för mig. Ett par solglasögon och ett par glasögon till vardagen, och förvånas över att båda går i en guldig / beige skala. Men det är tydligen det jag vill ha just nu.

 

Det tog endast en vecka och en dag för att få mina glasögon, och efter att jag la på dem igår så vill jag aldrig ta av dem igen. Trots att det endast handlade om brytningsfel för mig (är på gränsen att behöva styrka), så gjorde det så stor skillnad. Jag ser äntligen klart. Världen är så mycket mer tydlig och fin, och jag behöver inte vara millimeter ifrån för att se något. 

Glasogon Unofficial 1

Glasogon Unofficial 2

 

De glasögon jag har till vardagen är av märket Unofficial. De är väldigt enkla, tidlösa, stilrena, och så bekväma att ha på. Och så tycker jag att de är snygga. Riktigt snygga.

 

Glasogon Guess 1Glasogon Guess 2

 

Mina solglasögon, som är av märket Guess, är i sån stil jag tidigare haft på solglasögon. Ju större, desto bättre. Även dessa i guldig / beige färgskala.

 

Så. Det var det blogginlägget om mina nya glasögon.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar