bloggheader copy

Jag kan, vill och gillar inte.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.07.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag kan

mycket mer än vad jag vågar inse och tro om mig själv, har jag lagt märke till. Mycket av sånt vi aldrig vågat göra eller som vi bestämt oss för att vi inte kan, kommer från rädslor. Trots att vi inte ens gett det en chans. Tänk om man alltid kunde ha i bakhuvudet som en påminnelse att när vi vågar och ser att det går vägen, vad det än handlar om, så växer vi samtidigt flera meter som människor. 

Har vi vågat och det inte går vägen, så har vi i alla fall vågat.

 

Jag vill

helst att tiden ska gå lite snabbare idag, samtidigt som jag borde passa på att njuta av att fortfarande ha ett liv där jag inte behöver oroa mig över små liv eller springa och se till att de har mat och vatten stup i kvarten. Tudelade känslor.

Annars skulle jag gärna vilja vinna på lotto. 

 

Jag gillar

chips, röstiperunat, grillad korv, den goda salladen jag och Fredrik brukar laga och tydligen öl nuförtiden. Jag gillar även att sova, dansa, skratta så tårarna sprutar, sjunga och att ba ha det mysigt.

 

highlandkott

Jag gillar även sån här god mat.

 

Fick till midsommaren gott kött av Highland Cattle, från våra vänner som driver en farm. Att äta kött från djur man fått träffa, som man vet lever ett fint liv och som farmarna gör allt för - det gör även att maten smakar bättre. 

 

Jag gillar inte

drama, och när jag inser att högstadiebeteenden inte är något som endast existerar i det stadiet av livet.

 

Jag måste

lära mig att inte låta andras beteenden störa min inre frid. Som fullt ut. Det är ju lätt att veta trick hur man kan hantera känslor, men att sedan leva därefter är något aktivt val man måste göra. Dagligen.

Annars måste jag också ladda batteriet till systemkameran. Gör det nu med detsamma.

 

Jag behöver

åka till grannbyn för att handla äppelcidervinäger. 1. För att det är fem euro billigare där. 2. För att det tydligen är något som är bra att blanda i vattnet åt sina kycklingar och höns, lika som det ska ha hälsofrämjande effekter åt oss människor, trots att jag misstänker det smakar lite annorlunda.

Äppelcidervinäger ska göra att hönsen äter bättre, får starkare och finare fjädrar, en god och fungerande mage, samt att de får lättare att ta upp näringsämnen och att ÄCV fungerar som probiotisk.

 

Jag får

just nu stora pölar av dregel på armen, eftersom Mr Fantomen ligger och myser bredvid mig.

 

Jag kan inte

stå på händerna, vilket var ett mål för mig för ett par år sen tillbaka. Nöjde mig liksom med att komma över rädslan att stå på huvudet, och kom fram till att man behöver liksom inte kunna allt eller vara bra på allt här i världen. Huvudsaken är ju att man kan vara glad för det man har och gör sitt bästa för att vara en snäll och glad människa.

Jag kan inte heller äta för mycket sallad, eftersom min kropp straffar mig för det. Jag kan inte heller tåla gluten, på grund av min celiaki.

 

resizedimage800533 IMG 1158

 

Jag undrar

hur det kommer att kännas att komma tillbaka till jobbet efter denna semester. Det är som att varje semester jag får uppleva blir bara bättre och bättre, och att jag lär mig att koppla av ordentligt på riktigt.

 

Jag längtar till

Jag tror ni redan vet svaret på det här; kycklingarna. Både de i äggkläckningsmaskinen och de som nu börjat arbeta sig ur äggen under den ruvande hönan. Men annars så är mitt ärliga svar att jag inte längtar efter så mycket just nu. Jag känner mig tillfreds med livet i överlag, och dagarna känns meningsfulla utan att jag drömmer mig bort.

 

 

Gör du denna lista också? Länka din blogg i kommentarsfältet så kan jag läsa dina svar. <3

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar