Jag känner mig snygg.

måndag 12 mars 2018 - 06:00 | 0 Kommentarer

Har alltid tyckt att det låtit lite knepigt när jag hört andra säga att man måste ha något vackert på sig för att känna sig trygg och snygg. Är jag inte trygg och snygg ändå? Och får man inte vara lite ful? Dessutom, jag bor i skogen. Jag har mer användning av tåliga ytterkläder, än högklackade skor. Och aldrig har jag känt igen mig då någon talat om att vissa kläder är lämpade till arbetet. Jag arbetar inom vården och har uniform.

 

Nå, nu kommer vi ju till den biten då jag tar tillbaka alla förutfattade meningar, för i helgen hände något. Jag och en vän var på ett event vid Marimekko, ordnat av Frukostflickorna, och trodde aldrig att jag skulle bli så inspirerad som jag faktiskt blev. För efter att ha fått se modevisning, ätit världens godaste smörgåsar och fått en goodiebag så spenderade jag och min vän lite tid på stan för att se på modevärldens utbud.

Jag har aldrig varit och kommer aldrig (även om man aldrig ska säga aldrig) bli den som skulle kunna punga ut 200 euro för en tröja utan att ruinera mig och leva med morkkis i två månader, så jag tänkte finna en budgetvariant av sånt man skulle kunna hitta i en Marimekko butik.

 

Och det här är vad jag fann.

 

kappahl carro 1

kappahl carro 2

 

Plötsligt förstår jag alla modebloggare som lever för fashion. De som klär upp sig och får känslan av att de ägde världen. Som ser kläder som något mer än något som är nödvändigt i vissa situationer. Som kan förstärka ens personlighet, och ibland var ett statement.

Inte för att jag kan något om mode, men jag upptäckte att denna dress från KappAhl fick mig att känna mig tuff, glad och att den reflekterade min personlighet. Det var som att klädkejdan tänkt på mig när de skapade kläderna. 

 

Ett passligt galet klädesplagg till en lika passlig och galen kvinna.

 

kappahl carro 3

 

Och nu får ni leva med att jag kommer att publicera massor av selfies i denna dress, om inte någon tar och sponsrar mig med nya kläder. För kläder var ju riktigt kul. Och om det inte märks, så känner jag mig nog snygg i kläderna.

Obs, upptäcker du lite grötfläckar på den så är det bara på grund av att jag matade Fredriks guddotter med gröt i helgen, och det är tydligen svårare än det ser ut att mata ett litet barn. Jag fick gröt i håret, på kläderna och golvet.

Barnet fick nog i sig lite mat också.

 

kappahl carro 4

 

Så vad har jag lärt mig av det här?

1. Så otroligt onödigt att ha förutfattade meningar.

2. Du kan ha fina kläder i skogen.

3. Våga gå utanför din comfort zone och testa något nytt och galet.

4. Alla försäljare har tydligen samma klädsmak som mig, för äger de inte samma plagg; så älskar de mitt val. Jag undrar varför? *höhö jag vet nog att det är bra försäljningsknep och att jag faller för det precis varenda evigaste gång. ja, den där gången om året jag unnar mig något nytt till garderoben*

5. Det har nog sist och slutligen inte något med kläderna att göra, men hela du ser nog vacker ut om du är glad och strålar. Så vare sig du har på dig en snygg outfit, pyjamas eller inga kläder alls – le, för glada människor sprider glädje omkring sig. Och det gör att andra känner sig trygga och snygga.

 

Så he va historien om min nya dress. 

 

kappahl carro 5

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar