bloggheader6

Jag läser inte alla nyheter.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.06.2017 | 0 Kommentarer

Jag är lite av en periodare när det kommer till nyheter och att vara aktiv på sociala medier. Och nu låter det sistnämnda kanske knasigt, eftersom jag bloggar, men jag ska snart förklara mig. En sak i taget ba.

 

När det kommer till  nyheter  så beror det helt och hållet på mitt humör om vad och hur mycket jag vill ta till mig. Man blir rätt så snabbt less och cynisk på världen om man läser varje evigaste nyhet, speciellt om det är något man inte kan göra något åt själv, med detsamma eller alls. Så ibland tar det upp till en vecka innan jag läser någon nyhet. De största nyheterna i världen kan man ändå inte missa.

De dagar jag dock känner för att läsa om vad som pågår, då är jag intresserad. Speciellt om det står något om mig själv. ;-) 

 

När det kommer till  sociala medier  så försöker jag hänga med i svängarna, men det är redan svårt att hålla koll på mig själv. Men jag har koll på att Sevendays tema på denna vecka är  medievanor,  och ni få höra mina genom en lista. Under bilden.

 

 

carrokkystnytt copy
En gång fick jag två enorma sidor i Kust Nytt. :D :D 

 

 

Det första nyhetsmediet jag konsumerar på morgonen är:

Som jag skrev så kan det gå upp till nån vecka innan jag tar till mig världsnyheter (stora kan man inte missa ändå). Men de dagar jag är på hugget är det Vasabladet på webben som gäller. Andra dagar spelar jag ba Candy Crush till mitt morgonkaffe.

I framtiden kommer massmedierna att:

Jag hoppas att framtidens journalistik fortsätter att bli bli mer djupgrävande och vågar säga som det är, istället för att återberätta det som sägs. Annars kommer nog massmedia att ha en stor makt i framtiden.

Papperstidning, e-tidning eller ingendera:

Jag har en plus-prenumeration på webbtidningen på Vasabladet. Ingen tidning för den läser jag hos andra. 

Jag betalar/betalar inte för nyheter eftersom:

Jag betalade för min prenumeration, eftersom jag var så nyfiken på vissa PLUS-artiklar.

Min favoritapp i nyhetsväg:

Finns det appar för sånt?! Vilken sten har jag varit under?

Jag använder sociala medier för att:

Jag har hållit på med det här största delen av mitt liv, och jag vet inte hur eller vad jag ska göra annars. Dessutom är det otroligt roligt, annars skulle inte jag ge timmar av min dag för att få upp ett blogginlägg med bilder från min vardag. 

Instagram för mig är:

Det har blivit mer och mer roligt. Speciellt efter den där story-funktionen kom till. Nu försöker jag att så gott som dagligen få upp en eller flera små videor eller bilder som inte har något med le bloggen att göra. Annars är instagram ett bra sätt att ge folk lite hjärtan och kunna se bakåt i sitt eget liv.

Jag är bra/dålig på att vara källkritisk:

Jag försöker vara källkritisk. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar