bloggheader caroline

Jag och mitt yrke.

Skrivet av Caroline Eriksson 10.11.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag jobbar som: närvårdare inom äldreomsorgen, och det här är mina svar i listan om karriär.

 

Karriär i jobbet för mig betyder: Förut kanske jag hade svarat pengar i överflöd och en arbetstid på 120%, men idag är karriär lika med att man är nöjd med sitt arbete och tycker om att fara dit. Det är trots allt en stor del av sin tid man ger till arbetet, och det där med att ha ont i magen av att fara till en plats varje dag, borde man ha sluppit när man slutade högstadiet.

 

Tre saker jag kan göra, för att nå mina mål är: Samma knep för att nå något i det personliga livet: 1. Lägg upp tydliga mål och skriv gärna ner dem för att göra dem verkliga. 2. Fortsätta arbeta mot målet, även om det ser omöjligt ut till en början, och 3. våga ge upp mål om det visar sig att det inte var som du tänkt dig. Man får inte fastna i gamla vanor eller tankesätt om de sist och slutligen inte tar en framåt.

 

Det här är mitt nästa mål i karriären: Löneförhöjning?

 

Här ser jag mig själv om ett år: Jag ser mig fortfarande arbeta som närvårdare i en bransch som fortfarande är värdig, trots regeringens alla försök (den där reformen har alltså kraschat i mina drömmar nu). Eller så är jag mammaledig.

 

Tre saker jag lärt mig under mitt arbetsliv: Kanske det viktigaste, att distansera mig på ett plan att jag fortfarande kan vara empatisk, men inte dras med i andras känslor så pass att jag blir utbränd eller glömmer bort min roll i yrket. Det är en hårfin linje att balansera på, men kanske det viktigaste. Jag har även lärt mig att komma överens med min fotfobi och hur jag själv reagerar i vissa situationer. 

 

En person jag ser upp till, karriärsmässigt: Jag ser upp till varje typ som vågar göra sin egen grej, är positiv och som inte låter motgångar ta ner en fullständigt.

 

Mitt drömjobb: Jag drömmer om att fortsätta arbeta som vårdare, eftersom det är ett yrke som passar mig bra. Mina andra drömmar är att även kunna få in extra slantar genom att blogga, fotografera och vara kreativ. Alltså lever jag redan lite drömmen, ser det ut som.

 

Som anställd är jag den här typen: Jag hoppas att jag är en rätt så chill anställd som inte stressar upp mig för det minsta. Som får saker gjort på ett snabbt och effektivt sätt, och som ser helheten och möjligheterna.

 

Som chef är jag den här typen: Har aldrig varit en chef och även om jag kan se mig vara en chef över mig själv, har jag svårt att föreställa mig hur det skulle vara att vara chef över minst tio personer. Om jag dock skulle bli en chef en vacker dag, så hoppas jag att jag fortsätter vara en chill, empatisk och effektiv typ som inte stressar upp sig för minsta lilla.

 

Ett mål jag uppnått i min karriär: För det första var det ett stort mål att bli erbjuden fast anställning innan mina studier ens var klara. Därav orsaken varför jag gjorde fyra månaders skolarbete på en månad, så jag fick börja arbeta.

Sen vill jag även lägga till det som ett mål att jag lyckats se till mig själv och min egen hälsas bästa, och därför arbetar jag inte heltid. Har man varit utbränd en eller två gånger tidigare i livet, så får man bara ta och lära sig att ta det lugnare.

Kanske därför jag stressar sällan?

 

Så här jobbar jag aktivt för att lyckas på jobbet: Andas, tar en minut i taget och arbetar med ett leende på läpparna. Och så försöker jag ständigt lära mig nya saker. Det där uttrycket "Jag är för gammal att lära mig något nytt" ger mig kalla kårar, och jag vill aldrig bli den som säger de orden.

 

hospital 1648316 1280

En tecknad bild från pixabay, för ni får inte se hur jag ser ut på arbetet.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar