bloggheader6

Jag ska gå en kurs i privatekonomi!

Skrivet av Caroline Eriksson 19.02.2021 | 3 Kommentarer

Om någon har missat det, så har jag ju börjat studera. Jag som ”aldrig mer skulle studera igen”, efter att jag blev utexaminerad närvårdare år 2014.

Att studera till merkonom är något helt nytt, och inte något som påminner om mina tidigare yrkesexamen (medieassistent och närvårdare, som inte de heller har så mycket gemensamt). Men det är så intressant! Hade nog inte kunnat tro själv att det skulle vara så intressant som det faktiskt är, men kan relatera till så mycket från det ”riktiga livet”, och de erfarenheter man hunnit samla på sig.

 

Hur som helst har jag börjat bli mer och mer intresserad av ekonomi, och speciellt privatekonomi, eftersom det är något som man har att göra med så gott som dagligen.

Nu är jag ju vårdledig, vilket betyder att det inte är mycket pengar som man får in varje månad. Men jag har blivit en hejare på att spara in (säger bara: veckohandla!). Och bättre kommer jag bli.

 

Tror en stor rädsla många har när det kommer till privatekonomi, är just att de behöver ha en stadig och bra ekonomi från tidigare för att komma igång. Men inte alla har möjligheten att spara (i alla fall inte till en början), men vi alla kan börja någonstans. Man vet aldrig vad livet för med sig, och såna gånger är det ekonomin det sista man vill stressa över.

Mycket handlar också om okunskap, att man tycker det verkar främmande och skrämmande, och därför inte intresserar sig mer än man kanske borde göra. 

 

Men nu måste jag få tipsa om en kurs som kom riktigt passligt till där jag är idag i livet, och som jag tror att du också kan känna igen dig i och behövs. En onlinekurs som gör det här med privatekonomi lite mindre skrämmande.

 

micheile henderson lZ 4nPFKcV8 unsplash

Bild från Unsplash.

 

Underbara Michaela, stjärnan bakom Frukostflickorna, har fixat ett onlineevenemang där man under tre kurser får lära sig mer om privatekonomi. När jag såg kursens upplägg så tjoade jag ”det är ju precis vad jag vill lära mig mer om nu!”.

 

Under datumen 23.2, 25.2 och 2.3 kommer få lära mig om att prata om ekonomi i parförhållandet (superviktigt tycker jag!), hur man får sina pengar att växa (underbart låter det som) och hur man tar sin in på bostadsmarknaden (kanske inte riktigt det jag behöver just nu, men tänker man kan lära sig massor ändå). Allt bandas in, och det kommer jag dra nytta av, som inte kommer ha möjlighet att ”vara på plats” vid något tillfälle.

 

Så tacksamt när det ordnas utbildning, kurser och föreläsningar online. Trots att det kanske inte är så trevligt annars med pandemi och så vidare, så har jag nog inte tidigare varit så inspirerad att lära mig nytt som jag är nu. Och att ha kunskap så tillgängligt som det är just nu, det har det nog inte varit tidigare. Hoppas det håller i sig med onlinekurser och utbildining, även om och när vi återgår till något nytt normalt sätt att leva på. 

Och ja. Jag ser så fram emot dessa tre kortkurser i privatekonomi.

Kunskap är en rikedom, och jag känner mig så pepp på att bli ännu rikare på alla sätt och vis.

 

Är du intresserad av privatekonomi?

Vad är ditt bästa spartips?

 

Läs även: 

Mina 10 tips till att spara pengar

10 sätt att spara pengar (utan att det påverkar ditt liv)

 

Kommentarer

 • Michaela 19/02/2021 7:13pm (3 år sen)

  Åh, du är för underbar! <3 Tack för ett superfint inlägg, Carro. Jag är så glad att du hänger med på kursen. Så viktigt att vi kvinnor få större självförtroende (och kunskap) då det kommer till sparande och investeringar. Allt gott och ses genom skärmen!

  • Caroline Eriksson 19/02/2021 7:38pm (3 år sen)

   Tack själv för att du orkar och ställer till med såna här fina kurser och föreläsningar. Så tacksamt! Det ska bli så intressant att få delta i kursen, och förhoppningsvis får jag massor av ny kunskap och inspiration. Kram!

 • Jeanette Samuelsson 20/02/2021 10:44am (3 år sen)

  Hej, jag är också intresserad sv denna kurs. Var hittar jag mera information?
  Med vänlig hälsning,
  Jeanette 😊

  • Caroline Eriksson 20/02/2021 6:01pm (3 år sen)

   Jamen visst låter kursen spännande? Mer information om hur du anmäler dig hittar du genom att söka på "Frukostflickorna" på facebook eller instagram. Hon borde ha direktlänkat där till där man ska anmäla sig. :)

 • PJ buffé - Från by till fe 22/02/2021 9:44am (3 år sen)

  Mitt bästa spartips är att spara i fonder. Lite eller lite mera varje månad med ett belopp som dras automatiskt från ens konto. Vet man inte själv vilken eller vilka fonder man skall spara i så finns det säkert någon klok människa i ens närhet som kan hjälpa till att välja en bra fond. När man valt fonden skall man sedan glömma bort den för att inte frestas att sälja och ta ut pengar. Naturligtvis skall man regelbundet kolla upp hur sparandet går och man bör vara medveten om att kursen går upp och ned men med rätt fond så ökar ens kapital rätt bra på lite sikt. Man kan börja med en tia i månaden eller en hundralapp beroende på ekonomiskt utrymme, det viktiga är att se beloppet öka mera än vad man får på bankens konto.

  • Caroline Eriksson 22/02/2021 2:16pm (3 år sen)

   Tack snälla för tipset! Ska nog absolut försöka lära mig mer om fonder och hur man får pengar att växa genom den här kursen. Låter ju superviktigt att kunna, och bra om man får pengarna att växa. :) Tack igen för att du tog dig tid att kommentera och förklara på ett förståeligt sätt.

Skriv en kommentar