bloggheader6

Jag vill tacka livet.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.03.2019 | 0 Kommentarer

”Tror att jag tar en paus från bloggen nu.”

Det var igår kväll när jag insåg att jag inte hade och inte skulle få någon inspiration till blogginlägg, som jag sa högt åt Fredrik att jag skulle ta en paus från bloggen. Att det finns mycket jag vill skriva om, men få saker som jag vill dela med mig av. Hur länge den där pausen skulle vara hade jag ingen aning om. Onödigt att planera när man ska tillbaka till gamla rutiner, om det är något nytt man längtar efter att prova på. Att få fokusera på annat mellan varven.

Och jag var nöjd med mitt beslut. Såg till och med fram emot det.

 
Men ändå sitter jag här idag. Bloggar. Med fler än en idé på lager, och inga problem att låta fingrarna fara över tangentbordet. Vi får se hur länge det varar. Fortsätter jag som förr så är det bara att följa med. Blir jag tyst så är det inget värre än att jag högst troligt fokuserar på annat. 

 


I slutet av januari så listade jag upp det bästa och sämsta med månaden. Tanken var att göra det till en återkommande grej, men i ett ögonblick hann det bli marsmånad, och jag har redan hunnit njuta av tre härliga dagar av den första månaden. Ser fram emot denna fjärde dag.
Även om jag helst blickar framåt och för det mesta fokuserar på nuet, så kan jag ändå ta och ta en tillbakablick på hur februari var, för att riktigt på riktigt ta farväl av vintern. Bli redo för förändringens tid och våren.

 

 

Tänkte först räkna upp det sämsta och bästa med månaden, men stötte på lite problem. Problem av den bättre sorten. Jag kan ärligt inte komma på något som var dåligt under förra månaden. Personligen hade jag den bästa månaden på länge.

 

Och det här några av de bästa från månaden som varit:

 

LEDIG MED LUGN OCH RO

Jag hade semester första halvan av månaden, och hade bestämt mig för att på riktigt slappna av. Att inte ta någon stress. Låta kroppen och sinnet återfå någon slags originalläge av avkoppling. Det kan man säga att jag lyckades med bra.

Känner mig fortfarande lugn och harmonisk, och tänker att jag kan fortsätta med såna fasoner. Det handlar sist och slutligen mycket om att perspektiv när det kommer till att stressa och det gånger man själv väljer att stressa upp sig.

 
Allt som oftast är det onödigt att ens låta blodtrycket stiga lite. Hakuna matata och så vidare.

 
UT I NATUREN

Jag hade en dröm om att jag skulle vara ute i naturen under hela semestern, och även om jag var ute mycket, så var jag kanske inte så äventyrlig jag hade hoppats. Ångrar inget ändå. Någon måste ju ha förstånd att ta det lugnt på vintern.

 
LJUS OCH VÄRME

Jag gjorde ett litet kollage av bilder av vad jag önskade mig av februari månad, och precis allt (förutom att det inte blev något snöskoterföre) gick i uppfyllelse. Så mäktigt.

Till och med de tre orden ”ljus och värme” slog in och blev verklighet.

 

Det blir ljust tidigt på morgonen, och ljuset hänger med sent in på kvällen. Innan man ens hinner blinka kommer det att vara ljust dygnet runt, och jag är så tacksam. Tacksam för den känsla ljuset ger. Låter kanske lite halvt religiöst, men ljuset bringar lite hopp om att det inte är vinter för evigt, och det kommer att bli en fin vår och sommar.

 
UMGÅS MED FAMILJEN (och nära och kära)

Jag har fått träffa mamma. Ätit god mat, fyndat på loppis och haft det bra. Skrattat så tårarna sprutat med vänner. Och det bästa av allt: haft underbara dagar tillsammans med Fredrik.

 

FIN HY

Inte något jag skrev upp i mitt kollage för drömmar och mål för februari, men det kom till som ett extra plus i kanten. Hela vintern har min hy varit upp och ner, och innan jag for på semester var det nästan som värst. Det kan bero på mörkret, kylan och mestadels stress.

Idag syns det spår av den stress min hud känt av, men den känns bättre och ser så mycket finare ut. Låter huden vila genom att inte använda mycket smink, och tar hand om den genom att återfukta den noga.

 


Februari var en fin månad, och mars började på ännu bättre sätt.

Som jag skrev på instagram igår: ”Jag vill tacka livet. Ljuset. Slöa söndagseftermiddagar. Fluffiga täcken. Och mysiga katter.”

 

IMG 20190303 163108 662

Är inte heller så lika mycket perfektionist längre, så jag tål att dela med mig av en grynig mobilbild.
Från igår.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar