blogghedaear

Jakobstad levererar!

Skrivet av Caroline Eriksson 08.08.2017 | 2 Kommentarer

..eller rättare sagt Missionsstugan. Jag följde era råd igår och besökte alla loppis ni tipsade om. Dock verkade jag vara i ett stadie där jag endera bara tänkte på blompallar eller asiatisk mat, så jag fyndade ingenting på de första loppisarna.

Men när klockan slog fem före tre på eftermiddag, och jag parkerade bilen vid Missionsstugan var det som om jag släppte loss och öppnade mig för alla fynd.

 

Hann knappt gå innanför dörren innan jag redan fick nostalgi från barndomen och hade ett fynd i handen.

Och det fortsatte ska ni tro. Hittade ett värdefullt loppisfynd jag sökt efter i TVÅ ÅR.

Men det skriver jag mer om under respektive bild. Här visar jag er vad som fick komma med hem till Petalax, samt pris. För det var billigt! Älska Missionsstugan!

 

loppisfynd 1

 

En blå och härlig tunika från Lindex för 2 €. Jag som annars går runt mestadels i svart vill försöka få lite färg i min klädstil. Det här är en god start. 

 

Ps. Min monstera verkade dock ta upp all fokus på denna bild, men ser ni hur bra den verkar må? Bladen blir så långa att jag får stödja upp dem med pinnar!

 

loppisfynd 2

 

Mitt problem igår var att jag mest var ute efter en blompall, så när jag stod uppe på Missionsstugans vind och insåg att Jakobstad inte hade en enda snygg blompall att erbjuda mig tittade jag upp mot en hylla. I hörnet såg jag något som fick pulsen att höjas enormt!

MIN EFTERLÄNGTADE PUFF JAG SÖKT EFTER I TVÅ ÅR OCH EN MÅNAD!

 

Vi hade en sån här när jag var liten, och jag har behövt en puff i mitt liv i evigeter. Så när jag fann den igår gjorde jag en glädjedans på Missionsstugans vind. En dam som var i rummet bredvid började le, och det var ju tur att min lycka kunde göra någon annan glad också.

2 € betalade jag för denna av äkta läder med egyptiskt mönster.

 

I två timmar satt jag igår och knycklade ihop tidningspapper för att fylla den på nytt (kastade kudde som var inuti) och smörjde in den för att ge den nytt liv. Den är mattare och lugnare i färgen i verkligheten, men ni vet för bloggens skull har jag piggat upp färgerna lite.

 

loppisfynd 3

 

Påsen till vänster är inte ett loppisfynd, utan en tidig födelsedagspresent från mamma. Men till höger kan du skymta en ampel som jag ska lägga en kedja på för att kunna hänga upp. 50 cent kostade ampel.

Köpte även två mindre vaser att fixa sticklingar i. En genomskinlig och en blå i mjuka former. 50 cent för vardera betalade jag.

 

SOM ALLTSÅ. Kan inte Missionsstugan flytta till Petalax, eller måste jag bara börja besöka Jakobstad oftare? Såna loppis som detta finns det få av. 

 

loppisfynd 4

 

Min tidiga födelsedagspresent då?

Tidigare på dagen hade jag och mamma varit och handlat växter till hennes salong Style By Stina, och jag testade en hårolja gjord av roucou-olja och ville med detsamma köpa den. Den gjorde mitt frissiga hår efter alla loppisbesök mjuuuukt som doftade underbart (än idag).

 

Men presenten är schampoo och balsam av samma märke och olja. Mamma använder sig av Davines produkter, och detta schampoo och balsam (som många av deras andra produkter) är veganska.

 

 

Jag ska nog blogga mer om mitt underbara besök till hemstaden igår, men det här var mina loppisfynd. Jag är så glad och tacksam, speciellt över min älskade puff! Herregud. TVÅ EURO.

Kommentarer

  • Sandra Neuman 08/08/2017 12:27pm (4 år sen)

    PÅ RIKTIGT!!!!! DEN ÄR SÅ SAAKELIS SNYGG!!!! Puffen alltså!! Hjärtahjärta!

  • Johanna 08/08/2017 4:09pm (4 år sen)

    Va fina fynd! Jag önskar en missionsstuga till Åbo:D

Skriv en kommentar