bloggheader caroline

Jakobstads loppis levererar, igen.

Skrivet av Caroline Eriksson 19.04.2018 | 2 Kommentarer

Igår var jag, min vän och hennes ettåriga barn en sväng till min hemstad Jakobstad, för att luncha på asiatisk restaurang, säga hej till min mamma och gå på loppis. Att resa med barn var lite spännande, eftersom det här var barnets första långa bilfärd, men det gick riktigt bra. 

Fick ta och sjunga alla barnsånger jag kunde och *vips* så var vi i Jakobstad. Åt så mycket sushi jag kunde utan att somna av mättnad, och det var riktigt roligt att få se mamma.

 

Min kompis är kanske ett större loppisfantast, än vad jag är, och jag hade byggt upp förväntningarna inför de loppis som staden hade att erbjuda. Speciellt Missionsstugan, som alla saker (förutom en) är ifrån, och som kanske är världens bästa plats att fynda på. 

Både hon och jag fyndade massor, trots att vi inte var länge i Jakobstad, och nu kommer du att få se vad jag kom hem med.

 

Loppisfynd 1

 

Jag höll nästan på att glömma vad jag egentligen var ute efter i min loppisjakt; krukor. Eftersom mitt intresse för växter inte verkar avta, så gäller det att ladda upp med krukor, som alla sticklingar får flytta in i. Hittade två små krukor i terracotta som just är perfekt att föda upp sticklingar i, och en stor som var helt underbar i runda och mjuka former.

Hittade en liknande, i vit färg, som även den har mjuka former.

 

Till köpte jag även sån där svarta saker man endera ska lägga längst ner i krukan, eller ovanpå jorden. 

 

Loppisfynd 2

 

Den här bohemiska tunikan är från Amida Hallen, och är alltså det enda som inte är från Missionsstugan. Den kommer att vara perfekt till varma sommardagar (önsketänkade) när man vill slänga på sig något över bikinin, eller ba att mysa i. 

 

Loppisfynd 3

 

Vid missionsstugan hittade jag även långa stickor i storlek 6 att sticka typ.. tröjor eller sjalar med. Strumpstickor i nr 4, och två oöppnade garnnystan, och två påbörjade garnnystan för otroligt billig slant. Garnet är så mjukt och skönt, samtidigt som det är något grövre än vanligt strumpgarn, så jag funderar vad jag ska sticka av det för att ha störst nytta av det.

 

Loppisfynd 4

 

Dessutom hittade jag kanske den fulsnyggaste vasen någonsin. I äkta 70-tals stil. Den kommer att vara en perfekt färgklick i vårt hem, och få ha vackra blommor i sig.

Som ni ser på bilden är det även struktur i vasen, och den är så vacker.

 

Loppisfynd 5

 

Köpte även två ramar i guld, som jag tänker lägga i vackra bilder av mig och Fredrik. Måste bara få med honom på en photoshoot först. Mitt tips när det kommer till att fynda på loppis är att köpa ramar, eftersom det oftast var bättre kvalité på allt förr tiden, och för att man kan fynda dem så billigt. Dessa kostade ba 20 cent styck, och varken glaset eller järnramen har skråmor i sig. Som ny, men med lite mer själ.

 

Dessutom undrar jag vilka fotografier som tidigare fått vara i dessa vackra ramar.

 

Loppisfynd 6

 

På grund av jag funnit mig vara en äkta växtgäri så föll mina ögon även på denna lilla vas som är perfekt att ha sticklingar i. Märkte samtidigt som jag flyttade över mitt palettblad att hon har fått massor av rötter. Endast en vecka tog det. 

 

Loppisfynd 7

 

Hittade även en mysig filt, som såg ut att vara ny, med virkade mormorsrutor i äkta 70-tals färger. Den var stor och fin och får hänga över gungstolen nu tills jag hittar en bättre plats för den. 

 

Allt som allt betalade jag 16,70 € för alla saker från Missionsstugan.

Den underbara tunikan blev 4 €.

 

Missionsstugan i Jakobstad är bäst, ingen protest.

  

Kommentarer

 • Sandra Neuman 19/04/2018 5:31pm (14 månader sen)

  Men du skulle ha fått ta hem drottningen då också om du har varit hitåt :D

  • Caroline Eriksson 19/04/2018 5:33pm (14 månader sen)

   Men faaaasiken, hur kom jag inte att tänka på det? Dock så var barnet så trött på oss och loppis, så det enda vi tänkte på var att åka raka vägen hem, så vi åkte via myyso istället för nykaabi på väg hem. Jag planerar att kom snart igen till jakobstad, så då kommer jag raka vägen till dig. :)

 • Johanna 19/04/2018 7:54pm (14 månader sen)

  Kanske en halsduk av garnet? Håller med om att missionsstugan e bäst!:)

  • Caroline Eriksson 19/04/2018 8:36pm (14 månader sen)

   Tack för tipset! Jag började faktiskt sticka en halsduk av garnet. Kanske lite fel tidpunkt på året kanske, men en halsduk är ju alltid bra att ha. :) Och ja, Missionsstugan e bäst. Önskar att det fanns en exakt likadan, med samma utbud och priset närmre mig.

Skriv en kommentar