bloggheader copy

Jamen, avgå då.

Skrivet av Caroline Eriksson 01.03.2018 | 2 Kommentarer

Man kan jämföra vårdreformen och dagens regering som en litet barn som kanske inte först varit så värst intresserad av något, ta typ fjärrkontrollen som exempel, men som plötsligt när hen får veta att den är förbjuden frukt bara måste ha den. Allt kretsar liksom kring den där fjärrkontrollen, och när man inte får som man vill, jamen då börjar man gråta, stampa med fötterna i golvet och hotar med att rymma hemifrån. 

 

Nu har alltså några typer i riksdagen gått ut med att de inte är så hejhoppsan på vårdreformen,  och att den kanske inte sparar in så mycket pengar eller ens fungerar så smidigt som man predikat om. Det resulterade i att Sipilä nu hotar med att regeringen avgår om inte vårdreformen går igenom.

Eller ska man ens kalla det ett hot? Det är väl det här jag har hoppats på i evigheter nu?

 

Kanske man ska ta och lyssna till folket. Till alla som får och behöver den vård vi hittills erbjudit folket. Till alla som erbjuder vården. Lyssna till prima överläkare som nu säger upp sig på grund av allt tjafs som regeringen ställt till med. 

För det blir ju inte bättre.

 

 

Jamen, avgå ba regeringen, om ni inte kan lyssna.

 

jamenavga2

 

Du klickar på bilden för att läsa en mer journalistisk sammanfattning av det jag nyss skrev om.

 

 

Kommentarer

 • PJ:s byffé – från by till fe 01/03/2018 8:33pm (2 år sen)

  Håller med! Sämsta regeringen vi haft.

 • Lille John 05/03/2018 9:13am (2 år sen)

  Ja, Sipilä han lovar och lovar.... Nu säger han att regeringen avgår om inte reformen går igenom, men inte tror jag att han faktiskt kommer att göra det.
  Själv blir jag nästan per automation sur så fort jag ser en bild av Sipilä nuförtiden, för jag vet alltid att är hans bild på en artikel så är det bara dåliga nyheter. Som en slags omvänd Pavlovs Hund.
  Morsan brukar jämföra regeringen med någon typ som inte riktigt tänker efter då de har fått en bra idé.
  T.ex skulle det inte vara helt ologiskt att regeringen Sipilä plötsligt bestämmer att alla ska ut och plocka bär på sommaren! Alla arbetslösa ska plocka bär!
  Och när det sen visar sig att det blir dyrt att förse de arbetslösa med hinkar eller att någon konstaterar att det inte är bra att plocka alla bär i skogarna så händer två saker:
  1) regeringen ignorerar dessa uttalanden.
  2) De skyller på arbetslösa som inte vill ut i skogen och plocka bär.

Skriv en kommentar