blogghedaear

Jeppis-vargen vs. Landsbygs-vargen

Skrivet av Caroline Eriksson 25.05.2018 | 0 Kommentarer

Ingen har väl kunnat missa att en varg observerats och nu jagats i Jakobstad? Tydligen fick den ganska snabbt lov att avlivas, och jag kan tänka det lugnar och tryggar en massa människor i stan nu, som fått uppleva det vi på landet upplever varje dag.

Vet inte vilken nummer det här varg-blogginlägget får, eftersom jag skrivit om detta x-antal gånger. Men det har ingen betydelse.

 

Jag har nu sen vintern levt med vetskapen om att vargen är nära. Mycket nära. Jag har fler än en gång tittat bakom axeln när jag varit ute och gått. Tackat gudarna för varje gång våra katter kommit in helskinnade, efter att har varit ute på sin kvällspromenad. Och jag har stampat runt med fötterna och händerna högt upp mot skyn, samtidigt när jag ropat ”HUÖÖ HUÖÖÖ HUU” för att skrämma bort rovdjur, om jag behövt vara ute i mörkret.

Det har liksom blivit en del av min vardag, här på landet, men den där rädslan är inte lika stor idag som den var för några månader sen.

 

Det betyder inte att rädslan finns. Men det betyder att den där rädslan blir väldigt tung att gå runt och leva med, eftersom inget ändå görs. Man måste ju gå ut. Man måste ju kunna leva.

Det betyder inte att jag heller har gett upp. Jag hoppas att en dag kommer vi som bor på landsbygden bli lika värda och behandlade som de som bor i stan, eftersom vi också har all rätt att känna oss trygga och låta barnen leka utomhus.

 

 

Lika lite som det inte är någon skillnad på vargen som springer runt i jeppis, som alla vargar som är här på landet vid folks husknutar,

så ska det inte vara någon skillnad på de som bor i stan och de som väljer att hålla landsbygden levande och bor kvar här. Alla har lika rätt att känna sig trygga. 

wolf 2985555 1280

 

 

P.S Hoppas verkligen att ni i jeppis nu kan känna er trygga innan dagen är slut. 

En frisk varg ska ju inte gå till attack, men den har verkligen ingenting att göra hos människor och ska inte vilja söka sig nära befolkning.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar