bloggheader6

Kameraövervakning vid vårt hus.

Skrivet av Caroline Eriksson 08.10.2018 | 1 Kommentarer

Något jag inte berättat om från den tid då jag och Fredrik byggde hus, men som är kanske ett av det viktigaste vi hade användning av, är kamerövervakning.

Ganska snabbt, innan vi ens hade en grund på plats, insåg vi att det behövdes kamerövervakning vid husbygget. I snön kunde man se spår av andra bilar och människor än oss själva, och det kändes obehagligt att inte kunna veta vem det var som gick på vår mark.


Så snabbt huset var på plats installerade vi en kamera som kunde hålla koll på vem som egentligen besökte huset, och kameran fick så gott som varje dag fotografera kända och okända människor som tittade till huset. Trots att vi hade lagt upp en skylt om att det var kameraövervakning. Folk kanske inte trodde det var på riktigt.

 
Vid ett bygge så har man ju så mycket dyra verktyg på plats, så om inte för annat, så att få fast en potentiell tjuv. Men mest var det den där känslan att någon annan än en själv rör sig vid den plats som ska vara och bli vår trygghet, som gjorde att vi behöll kameraövervakningen.

 


Och trots att vi bor här idag så har vi användning av kameran.

 

kameraovervakning

Våra nya skyltar för att meddela andra om att vi har kameraövervakning.


När jag skaffade höns var det flera som tittade till mina djur, utan att meddela oss före och ibland inte efteråt. Och det är okej att titta till mina djur, så länge du meddelar före och jag är närvarande. Mina höns är rädda för andra människor, förutom jag och Fredrik, och jag vill inte de ska behöva bli stressade för att någon är nyfikna på att se dem.

Egentligen så vill jag inte att någon ska gå på vår gård utan att vara inbjuden eller inte ha ärende hit.

 
Ens hem är den plats man ska känna sig trygg vid utan att behöva oroa sig vem som rör sig där.

Så det var dagens tanke och tips när det kommer till att bygga hus eller bo på en plats med nyfikna själar: skaffa kameraövervakning.

 


Vill även förtydliga att vi inte hade några tjuvar här medan vi byggde, och att de flesta som tittade till huset menade inget illa. Men att det uppskattas om folk hör av sig i god tid om de vill se huset, djuren eller gården.

Alla uppfattar vi världen på olika sätt och har olika syner på integritet. För oss är vårt hem vår borg, och den integriteten krossas när folk rör sig på vår gård utan lov eller att ha meddelat före.

 

Kommentarer

  • N 08/10/2018 2:38pm (4 år sen)

    Hur förstår inte folk att det är förbjudet att röra sig på andras gårdar utan lov?! Eller kanske dessa typer tänker att det inte gäller just dem.
    Har ni tagit upp saken med de inkräktare ni kännt igen? Vad har de isf sagt?

    • Caroline Eriksson 10/10/2018 3:59pm (4 år sen)

      Tack för kommentaren! :) Vissa har förstått och börjat höra av sig innan, medan andra kunnat ta illa upp för att man ifrågasatte vad de hade vid huset att göra. Alla är olika. :)

Skriv en kommentar