blogghedaear

Kan man bli friskförklarad? JA!

Skrivet av Caroline Eriksson 09.09.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Vill så gärna skriva om hälsa, och tro mig, jag väljer mina ord väl när jag skriver om just detta ämne. För jag är medveten om att det berör oss alla på ett sätt eller annat. Är du inte du själv sjuk så är det en nära anhörig som har en eller flera diagnoser i bagaget. Och det kan göra man reagarar på lite olika sätt.

 

Igår var ni helt underbara. Efter artikeln om antiinflammatorisk kost så hörde människor av sig via mejl och på facebook. Du vet väl att  bloggen  har  en  egen  facebooksida  där man kan få kontakt med mig? Efter att ha få läst era egna upplevelser av vad antiinflammatorisk kost och alternativa metoder har gjort för er, så fick jag även denna kommentar av Pernilla:  "Det är hälsosamt och bra med anti-inflammatoriska dieter, men man kan inte påstå att det botar svåra sjukdomar."  

 

Jag har inte påstått att antiinflammatorisk kost eller något annat  botar  svåra  sjukdomar.

Antiinflammatorisk kost kan lindra och hjälpa en människa med inflammation i kroppen. Det häller ju inte direkt bensin på elden, om man säger så.

Det jag skrev om igår var  min  egen  upplevelse  av att äta rätt för mig, och vad det hade för betydelse för mig. Varje dag är jag  tacksam  för att just jag blev friskförklarad från en ovanlig och allvarlig kronisk sjukdom. Jag är medveten om hur förjävligt livet kan kännas och att om man själv är i den situationen att man är sjuk, så kan det vara svårt att läsa om andra som blivit friska, eller ta till sig av andra som försöker dela med sig av vad som hjälpt dem själva, av en god tanke. 

Och i mitt fall var det mer än maten som hjälpte mig.

 

 

IMG 20160909 0001

 

 

När jag började min resa till  min  optimala  hälsa,  var det inte självklart för mig att den optimala hälsan skulle innebära  att  bli  friskförklarad.

Den optimala hälsan för mig var att  inte  bli  inlagd  på  avdelning  var och varannan månad.

För  allt  för  många  gånger  hade jag fått höra att det här var "något jag fick leva med resten av mitt liv". Så jag hade en knacklig start med att tro att det fanns en möjlighet att bli frisk, och sen acceptera att det faktiskt gick. Även om jag hade det svart på vitt framför mig.

Det tog lika länge för mig att acceptera att jag var frisk som att få beskedet att jag var sjuk. Båda gångerna i läkarrummet var en stor livsförändring för mig.

 

 

Men  jag  vill  och  kommer  fortsätta  skriva  om  detta. För min egen skull och för att det kan hjälpa någon annan människa i världen att hitta ett hopp i mörkret. Att en "kronisk" sjukdom  inte  behöver betyda att du ska behöva må så här. Eller att någon annan ska säga åt dig att du aldrig kommer att bli frisk.

 

För det är möjligt. Även om resan dit kommer att ta tid och du kommer att behöva kämpa något. Men tro alltid  alltid  på dig själv. Och även om det kan vara svårt att våga säga högt:

Våga tro att just du har all rätt i världen att nå din egen optimala hälsa.

 

IMG 6592

 

Blir nu också påmind att det är evigheter sen jag var utomhus och fotograferade mig. Det ska jag nog göra idag. 

Kommentarer

  • Cecilia 09/09/2016 2:12pm (4 år sen)

    JA!! Lita inte på ordet "kronisk" när du får en diagnos. Läkarna kan sällan (får inte) hjälpa på annat sätt än att skriva ut recept. Det finns alternativ. Jag har också kurerat mig själv... Jag hade så många år lidit av min sjukdom och efter ett läkarbesök blev jag så TRÖTT på att just JAG ska ha en kronisk sjukdom och att jag skulle lära mig leva med det. Så då började jag forska i det själv... Tur det. Mår betydligt bättre nu. Ge aldrig upp hoppet bara för att en person i vit rock sagt att du ska göra det.

  • Pernilla Bergman 09/09/2016 2:48pm (4 år sen)

    Nä men inte tycker jag att man ska ge upp hoppet för att man är sjuk. Som du själv skriver finns det mycket man själv kan göra för att försöka må bättre. Menar bara att det finns en stor del av dem som är sjuka som försökt allt, men ingenting hjälper och många lever ju med bestående men p.g.a. sina sjukdomar, och de kan ju lätt tro att någon menar att det är upp till dem att välja att bli friska, att de inte försöker ordentligt. Men alla förändringar du gjort i ditt liv är ju jättebra och inspirerande.

  • Nathalie Aurén 09/09/2016 7:59pm (4 år sen)

    Du inspirerade mig till att skriva lite i samma banor i mitt senaste inlägg. Och lite bloggkärlek fick du där också ;) <3

Skriv en kommentar