bloggheader6

Kanske är jag naiv

Skrivet av Caroline Eriksson 03.02.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Annorlunda start på dagen. Visade upp min näsa åt en läkare och fick remiss till stora sjukhuset. He tar se, sa pyroman.

Jag har ju semester men har ännu inte fått någon sovmorgon, så väl hemma igen kröp jag under täcket och börjar först nu bli redo för dagen. Har haft hårinpackning, tvättat mig och ska ikväll in till stan på ett riktigt roligt event, som ni får läsa om i morgon på bloggen.

 

Det jag dock vill fundera idag på är vänlighet. 

 

Alla vill vi väl vara vänliga. Goda.
Personligen så mår jag bäst när jag är vänlig, glad och vågar bjuda på mig själv. Det får bära eller brista, för man kan inte bli accepterade eller omtyckta av alla, men att alltid ändå vara sann mot sig själv, andra och i sitt hjärta. När jag är motsatsen - då är det inte en lika härlig känsla.

 

Tyvärr blir det som att man utnämner sig själv till en domare vem som är värd ens vänlighet. När vi egentligen alla är samma skrot och korn. Det sker så mycket olyckligheter omkring oss i världen och någonståns på vägen glömmer vi bort att vara vänliga. Att man idag kan tro man känner en människa utan att ens ha träffat hen. När det blir lättare att koncentrera sig på det som gör en arg och irriterad, och låter en dålig dag gå utöver andra. 

 

Vänlighet och kärlek är egentligen det enda som har betydelse. Speciellt när vi inte vill vara det. Att vara vänlig göra en stor förändring, för dig själv och en främling du möter. Det kanske ses som naivt att tro att världen vore och blir en bättre plats om vi alla skulle sluta stressa och istället bara försöka vara vårt eget bästa jag. Om vi skulle kunna se och höra varandra lite mer. Att vi är äkta, utan att lägga på ett fejkat smajl i tron om att det får oss att passa in. 

 

Och kanske är jag naiv, men det får vara så då.

 

IMG 9158

 

(Och är någon faktiskt dum, har en dålig dag och beter sig illa åt dig.. släpp taget! Vi kan göra ett val att inte gå ner till samma nivå. Ta ingen skit, men gör ingen illa.)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar