Bloggheader Caroline3

Kanske de sista magbilderna? Gravidlista!

Skrivet av Caroline Eriksson 15.10.2019 | 3 Kommentarer

Häromdagen så slog det mig som en blixt från klar himmel att jag inte kommer att vara gravid för evigt. Jag har varit gravid i stort sett hela det här året, och även om jag vet att man inte är gravid för evigt, så har det ändå varit svårt att greppa. Ändå visar kroppen och bebis mig så gott som varje dag att h*n börjar göra sig redo för denna värld, och jag förbereder mig kroppsligt och mentalt för det nya livet som snart får en början.

 

Jag har nu kommit till det där stadiet då folk frågar om man inte fött redan. Där folk ser på en som om man vore en tickande bomb. Där folk verkligen vill veta datum för beräknad förlossning och när jag ska föda.

1. Datumet håller vi fortfarande hemligt. Och 2. Som om jag visste vilken dag jag ska föda. Förlossningen startar nog när bebis är redo för världen.

 

Och det kan vara idag. Eller i morgon. Eller om ett par veckor. Det lär nog märkas. Men innan denna graviditet är över och vi välkomnar en härlig människa till vår familj, så vill jag passa på att försöka njuta av den sista tiden, och fotografera magen.

Så det har jag gjort idag. Sminkat mig, lockat håret och bytt mina mjukiskläder till en grå klänning. Stått utomhus i regnet med en skrikande Fantomen vid min sida (han har beslutsångest över om han ska vara inom- eller utomhus) och fotograferat det som kanske blir min sista magbild (även om jag nog högst kommer att fota magen då vi är på förlossningen).

 

Nu ska du få se bilderna, samtidigt som jag svarar på / skriver om gravidfrågor jag fann på Fornis blogg.

 

Gravid v38 1 svartvit

 

MIN KROPP:

Jag känner av dagliga sammandragningar och har även börjat uppleva förvärkar som blir allt kraftigare för varje gång. Sammandragningar har varit en del av min tillvaro sen midsommaren, så det är jag vana med. Men förvärkarna har blivit mer regelbundna och ondare. Och det här kanske låter lite absurt, men jag välkomnar dem mer än gärna.

Tänker att kroppen förbereder sig för fulla muggar att föda, och att kroppen vet vad den gör. Jag ba andas och visualiserar hur varje dag är en dag närmre förlossningen, som jag ser fram emot.

Har fortfarande foglossning, illamående och har nu dessutom fått börja ta samarin på grund av halsbränna. Jag sitter inte längre på vanliga stolar, utan använder min pilatesboll som stol, eftersom det känns bättre. Tar en dag åt gången och "mårar åpå".

 

Utåt sett så har magen sjunkit något enormt, och har varit så nu redan i en månad. Det känns som ett tryck, och jag är (om möjligt) mer kissnödig. La igår ut en bild på insta-storie där jag visade hur det såg ut när jag lagt på mig utekläder, med magen som sticker rakt ut från jackan jag inte längre kan stänga, och känslan när man väl fått på sig kläderna och måste kissa. För tusenmiljarder gången. 

Fick med detsamma ett meddelande från en annan höggravid som kände igen sig så mycket, haha.

 

Gravid v38 4 svartvit

 

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:

Som jag har gjort den sista tiden (månaderna); vilat, vilat och vilat lite till. Jag har hållit mig aktiv genom att virka, vara utomhus med hönsen och bara gjort sånt jag velat för stunden. Onödigt att stressa, och om det här är den sista tiden som jag kan vara riktigt egoistisk och göra bara det jag vill: jamen, då passar jag på. 

 

MITT MÅENDE:

Jag är så redo för att föda, samtidigt som jag vill hålla kvar i denna graviditet lite längre. Jag har vant mig vid att känna bebis sparka och se min mage inta former jag inte ens trodde var möjligt, och tycker ärligt talat det är mysigt. Ändå ska det kännas skönt att få ha min kropp för mig själv, att förhoppningsvis slippa foglossning och illamående snabbt, och bara få fokusera på det mysigaste och bästa av allt:

bebis. 

 

Och som jag längtar att få ha bebis på bröstet, andas in doften av personen som jag burit på i nio månader. Som är en salig blandning av mig och Fredrik, och ett mirakel i sig.

Som jag redan älskar oändligt mycket. Till månen och tillbaka, tretusenmiljarder och biljoner gånger om.

 

Gravid v38 5 svartvit

 

CRAVINGS:

Under graviditeten har jag haft en och annan cravings. Förra veckans cravings var socker som man hittar i choklad och slickepinnar, morötter och Fredriks broiler med hemmagjorda currysås. Jag hade honom att laga samma mat till mig två gånger under veckans gång. Skulle ärligt talat kunna äta currysåsen som soppa, men än så länge har jag lite självbehärskning, så jag la bara till en sked som kompis till kniven och gaffeln när vi skulle äta.

 

BEBISEN:

Bebis är färdigbakad, och spenderar mest sin tid till att mysa och gå upp i vikt. Enligt appar och google så skulle bebis nu väga mer och vara längre än jag var vid födseln (!!!), men det återstår att se sen. Jag spenderar stor del av min vakna (och sovande) tid att fantisera om hur bebis kommer se ut och hur h*n kommer att vara.

 

H*n sparkar mest hela tiden, och jag känner och ser rörelser riktigt högt upp i magen och riktigt långt ner. Allt från små försiktiga rörelser, till så kraftiga att man får lov att se så inte bebis tittar ut genom naveln.

Så gott som dagligen övar bebis på att andas genom att ha hicka, och det finns vissa saker som får bebis att röra på sig mer. Till exempel hiphop (A$ap Rocky - Praise the lord), rock (Muse) eller en grön smoothie (eller annat gott, för bebis är som mig som blir glad av all mat). 

 

Gott folk, det närmar sig, och jag är redo.

 

Kommentarer

 • Cecilia 15/10/2019 8:29pm (20 månader sen)

  Alltså hur vacker kan man egentligen bli? 😍😍 Stoort lycka till då e väl e dags! 😍❤️

  • Caroline Eriksson 15/10/2019 8:52pm (20 månader sen)

   Åh tack snälla du, vad glad jag blir och varm i hjärtat av din kommentar! :) Tack så hjärtligt mycket!

 • Karin 15/10/2019 9:04pm (20 månader sen)

  Så fin du är! Lycka till då dagen kommer! Hälsningar från BB - här tittade lillebror ut i går eftermiddag.

  • Caroline Eriksson 15/10/2019 9:20pm (20 månader sen)

   Tack snälla 😊 och stort GRATTIS till er, härliga tider ❤

 • Erica 16/10/2019 12:39pm (20 månader sen)

  Sån fin mage. :) Stort lycka till när det sen e dags för förlossning! You've got this!

  • Caroline Eriksson 16/10/2019 1:17pm (20 månader sen)

   Tack snälla så hjärtligt mycket för din fina kommentar! :)

Skriv en kommentar