Kanske i ett annat universum stannade jag kvar.

måndag 12 juni 2017 - 12:00 | 1 Kommentarer

Två dagar efter att tiden stannade för en stund och jag tog avstånd från sociala medier, blev det dags att fortsätta livet. Är det inte underligt det här livet vi lever? Ena stunden känner man sorg, medan man den andra kan uppleva glädje. Ganska fint ändå att allt inte är svart eller vitt, utan en härlig mix av färger och känslor man får och ska känna. Det mesta är oundvikligt och man kan som inget annat än "måra åpå".

 

I fredags lämnades byn för en stund, för att bli ombytt till hemstaden Jakobstad. Det var dags att fira min lillebror och hans examen. Umgicks med min underbara familj och släkt, åt gott och pratade i timmar. Fick till och med skratta och gå på vägar jag inte gått på... 11 år.

Gav alla i min familj långa och varma kramar.

 

IMG 5686

Min lillebror fotograferade bilden.

 

Man ska inte tänka "tänk om" eller "hur vore det om", men hann ge fem sekunder till att tänka hur det hade varit om jag tackat "ja" till konstskolan istället för Vasa för 11 år sen. Att istället för att ha flyttat, bara stannat kvar och levt som en jakobstadsbo. Vad hade jag gjort idag då? Vem hade mina vägar korsat?

 

Som sagt är det tankar man inte ska lägga energi på. Kanske i ett annat universum gjorde jag valet att stanna kvar, på grund av rädslan för det okända. Men även hur läskigt det var, så tog jag mitt pick och pack och flyttade. Och vilken tur det var.

Hade jag inte flyttat, hade jag knappast varit på rätt plats vid rätt tillfälle och mött Fredrik. Nu får jag uppleva riktig ordentlig kärlek, och vaknade upp bredvid världens bästa man idag. 

 

 

Och idag vaknade vi till en ny vecka.

Ta hand om er, gott folk. <3

1

Kommentarer

  • Lille John

    12.06.2017 15:26 (6 månader sen)

    Jag tycker att sådana tankar däremot är roliga att leka med. :) Liksom bara helt enkelt fantisera ihop en fiktiv version av mig själv (som antagligen är snyggare och roligare än vad jag är, det är min fantasi trots allt) som gjorde det jag inte själv gjorde. Det man inte ska göra är att grubbla på det och ångra saker man gjorde eller inte gjorde. För allt är inte svartvitt. Jag vet personer som skulle tycka att jag har slösat bort mitt liv här nere i Åbo, men jag tycker däremot att det har berikat mitt liv på många sätt. Sedan är det roligt att bara fantisera om vad som skulle ha hänt om jag t.ex skulle ha flyttat till Vasa för att studera teater (vilket jag grubblade lite på då jag gick i gymnasiet, jag ville bli regissör). Eller tänk om jag helt enkelt hade struntat i allt och stannat kvar i Pedersöre/jeppis och knegat någonstans? Sen finns det förstås inget svartvitt. Hade jag stuckit till vasa och blivit regissör hade det antagligen berikat mitt liv på ett annat sätt, men jag hade fått andra problem på halsen, för livet är aldrig utan problem.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.