bloggheader6

Kedjebrevet som gjorde mig kärleksfull.

Skrivet av Caroline Eriksson 11.09.2018 | 0 Kommentarer

Vanligtvis är jag den som suckar och snabbt klickar bort kedjebrev. Där man nästan får känslan att det är ett virus i sig, alla de där varningarna om att man kan få virus av en status på facebook. Där man inte riktigt finner det så roligt att dela med sig av en emoji i sin status ”för att förvirra männen”, när det egentligen handlar om att uppmärksamma bröstcancer eller något liknande. I såna fall behöver man inte vara så kryptisk av sig, utan var hellre rak på sak och lär ut.

 
Du vet säkert vad jag talar om. Såna kedjebrev man klarar sig utan.


Men förra veckan hände något på mitt instagram som jag kan likna näst intill så kedjebrev man kan komma, bara att det handlade om kärlek. För mig i alla fall. För efter ett dygn var jag så kärleksfull jag bara kunde bli.

Vad hände egentligen?

 
Jo, det började med att jag såg en hel massa människor dela med sig av andra människor konton, på sina insta-stories. ”Skriv en (valfri emoji) under denna bild, så delar jag med mig av min favoritbild ur ditt flöde!”.

Till sist blev jag så nyfiken att jag sökte upp den där emojin på min telefon, och fick tillbaka ett superlång meddelande där det var en massa regler. Kort och gott skulle man dela varandras favoritbilder, och sen skicka iväg reglerna till nästa person som vill man ska dela deras favoritbilder.

 
Låter ganska invecklat och tråkigt, men ganska snabbt så skulle jag få ta tillbaka min åsikt.

Det här är vad jag lärde mig under det dygnet jag delade med mig av människor favoritbilder:

 


1. Jag har helt underbara människor i mitt liv. Även om vissa är personer jag kanske aldrig någonsin mött eller som jag inte träffat på flera år, så har jag så fina människor som genuint bryr sig och gillar mig. För den jag är.

2. Det går alltid att skriva något fint om någon annan. Det här var ju absolut inget måste, men jag ville skriva en kort text om varje person som skulle bli presenterad på min instagram. Och det var inte svårt att hitta fina saker att skriva om alla.

3. Man blir glad av att skriva fint om andra människor, samtidigt som man märker hur glada de blir. Så mycket kärlek och hjärtan det var bland mina dm's den där fredagen har det nog aldrig varit. Jag blev helt varm i kroppen av glädje.

4. Det finns så många människor jag vill lära känna! Detta hör ihop med första punkten där jag insåg hur många fina människor jag redan har i mitt liv, som inte har problem med att peppa eller lyfta andra, utan att bli rädd att tappa sig själv på vägen. Men jag vill lära känna fler. Omge mig med kärlek och glada människor. Samtidigt vara en av de där typerna. Det handlar väl om att ge och ta, höhö.

5. Jag förstår mig inte på personer som alltid ska vara så himla negativa, och som ser livet i svart och vitt. Visst har jag dåliga dagar då jag tycker allting är upp och ner, men det skulle krävas mycket till att jag skulle sätta mig ner och ta ner den ilskan på någon annan person över internet.

Alla de som någonsin skrivit en ”hatkommentar”, borde verkligen utsätta sig för denna ”utmaning” på instagram, för herrejee vad den gjorde gott för själen.

 

 
Så vad har vi lärt oss av det här?

Var snäll. Alltid.

 

host katt caroline 1

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar