bloggheader6

Knäppaste mötet med påskhäxor.

Skrivet av Caroline Eriksson 12.04.2017 | 0 Kommentarer

När någon säger "påsk", tänker jag:  byssfolk som låser in sina postlådor. Översättning: Byssfolk = Människor som bor i Petalax. Jag är en "utbyssar", eftersom jag inte är född här.

Jag firar påsken för att:  .. jag inte firar någon påsk. Sist jag firade påsk ritade jag massor av kort, blev sminkad som en häxa och sprang runt och knackade dörr i Jeppis, ba för att få godis. Men det är som tjugo år sen. 

Det bästa påskgodiset är:  alla sura gröna godisar ut sambons godispåse. "Jag äter ju inte socker", höhöhö.

Mitt påskpynt ska vara:  några kvistar av videkissor, som redan finns i en liten vas. Det är tillräckligt.

Det sämsta med påsken är:  att man aldrig riktigt har koll på öppettiderna till butikerna.

Det bästa med påsken är:  extra pengar, om man arbetar alla röda dagar.

Min åsikt om påskhäxor:  snåla. HAHAHA NEEEJ. Förlåt. Jättesöta, glada och i alla fall var det för mig en bra lärdom att lära mig säga hej och "glad påsk" på finska åt främlingar. Mamma var nog alltid med, och höll koll på jag inte for till några galningar. Vet inte hur läget är idag, om barn ens springer runt och är utklädda.

Det här är min påsktradition:  har ingen tradition. I år kommer jag i alla fall att umgås med människor jag inte sett på evigheter, och rada ut styrox i husets grund. Och VILA. För det behöver jag.

 

Kommer på så här nu efter att jag gjort denna lista, att det kanske inte var så bra att fylla i den. Jag bryr mig tydligen noll om påsken. Förutom påskbrasor. De är roliga att se på, även om man luktar hemskt efteråt. 

Kan istället berätta historien om när jag och Mr Fantomen mötte ett par påskhäxor i Vasa.

 

resizedimage800533 IMG 7892

 

 

Mr Fantomen och häxorna

Det här var för cirka sju-åtta år sen, då jag bodde i stan med Mr Fantomen och Mohicana. Det var påsk, och jag hade nästan glömt bort det. Det var en mysig dag och jag var hemma och gjorde ingenting, i de mest omatchande och urtvättade kläderna. 

Plötsligt plingade det på dörren och Mohicana blev livrädd och gömde sig. När jag öppnade dörren står det två små häxor utanför dörren, som i sin tur börjar dra världens längsta ramsa på finska.

Medan häxorna rabblar sin förbannelse över mig så rusar Mr Fantomen ut i trapphuset, och upp för trapporna. 

"NEEEEEEJ" ropar jag, och rusar efter. Påskhäxorna fortsatta rabbla sin ramsa och såg efter oss med ögon stora som tefat. 

Efter att jag fångat in frassen och häxorna inte gått iväg, så fick de varsin popcornspåse. De gick iväg, snabbt och tyst. 

 

Har du varit med om något roligt möte med påskhäxor?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar