bloggheader6

Konsten att förlåta.

Skrivet av Caroline Eriksson 19.06.2018 | 0 Kommentarer

Har du någon drömt en mardröm, så pass verklig eller med så mycket känslor och intryck, att du är helt färdig när du vaknar? Det var jag idag.

Vaknade med hjärtat i halsgropen, för även om jag visste att allt var en dröm, så hade jag hellre drömt om enhörningar och regnbågar.

 

Inatt har jag alltså bjudit in till fest. Låter kanske inte som en mardröm? Nå, tänk dig att du bjuder till fest, med endast gäster som du endera blivit sårad och skadad av, eller som du själv sårat.

I drömmen fick jag sitta och presentera alla för varandra, för väldigt få kände varandra från tidigare. Saker och ting urartade och det var en hel massa känslor. Att sedan avsluta drömmen med att bli jagad av en bil, med en förare jag känt i ett tidigare liv, vid min gamla högstadieskola gjorde att jag fick nog och vaknade.

 

Man får tro vad man vill om horoskop (förlåt att ni inte fick något horoskop denna vecka) och drömtydningar, men jag tänker att många drömmar (speciellt såna som denna jag hade inatt) kan ändå lära oss något.

Att det kanske har någon betydelse, något att lära oss av (och om det inte har det så blev det i alla fall ett blogginlägg av det idag). Så här tolkade jag min dröm.

 

 

Hur viktigt det är att ge förlåtelse och släppa det förflutna.

 

Man kan inte fortsätta leva i det förflutna, för ditt nu är här. Att reflektera över det som har hänt för länge sen kan bara vara nyttigt, men att fastna fast och låta det förflutna hindra en att gå framåt är inte hälsosamt på något sätt. Tänk vad många chanser du undvikit, bara för rädslan att misslyckas. Hur många människor du tagit avstånd från, endast för rädslan att bli sårad.

 

För att då kunna gå framåt så måste vi lära oss att förlåta. Förlåta andra för det som har hänt, och oss själva för de misstag vi har gjort. För man kan ju inte göra så mycket åt det som varit, än att lära oss av misstag, och släppa taget om den tunga vikt som man burit på sina axlar.

Att förlåta andra betyder inte heller att du frigör dem från skuld. De har sårat dig och så är det. Du ska inte förminska dina känslor eller dig själv. Men du måste släppa taget. Du behöver inte se människan igen, eller ens säga åt typen att du har förlåtit dem själsligt. Det enda du behöver göra är att föreställa dig hur de suttit fast vid dig med ett rep, och nu tar du och kapar bort dem.

 

Förlåtelse har endast med oss själva att göra, och hjälper oss att frigöra hårda känslor för att slippa bli bittra och cyniska. Ingen vill gå runt och vara arg. Att förlåta hjälper oss att börja våga chansa igen och ta beslut som kan vara bra för oss.

 

 

Den enda gången vi ska blicka bakåt, är då det hjälper oss att ta ett steg mot lyckan.

Och så kan det vara bra att komma ihåg att perfektion inte existerar.

 

IMG 4270

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar