bloggheader6

LCHF - bröd (recept)

Skrivet av Caroline Eriksson 30.04.2016 | 2 Kommentarer

Idag är det valborgsmässoafton, vappen. Jag och sambon ska fira sista dagen av april tillsammans med ett par vänner. Vi ska vara hemma hos oss. Grilla, äta och dricka gott, umgås och ha en trevlig kväll. Som "nattmat" när man blir hungrig på sena timmen så ska vi äta smörgåstårta.

 

Jag har ju celiaki och äter LCHF-kost vilket betyder att smörgåstårta inte går för sig. Trodde jag. Tog receptet från Anna-Lenas blogg med pizzadegen, och gjorde lite ändringar (om inte 250 g = 8 dl??) :D. Resultatet blev det godaste glutenfria brödet jag någonsin ätit. Skulle kunna föräta mig på det. Om ni någon gång ska bjuda någon med celiaki på mat, skippa det färdiga brödet i butiken och gör det här istället! Ser fram emot att äta smörgåstårtan senare ikväll.

 

Recept under bilden!

 

lchfbrod 1

LCHF BRÖD

Ingredienser:

6 ägg

250 g riven ost 

2 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

 

Lägg på ugnen på 200 grader. Vispa äggen tills de blir luftiga. Lägg till bakpulver och fiberhusk och vispa lite till. Blanda till sist i osten, och få allting fint blandat.

 

Klicka sedan ut runda "bollar" på bakplåt med bakplåtspapper. Jag plattade ut mina lite. Lämna lite mellanrum mellan "bollarna". Ha dem i ugnen tills de blir gyllenbruna. Jag kollade inte alls klockan, utan for på magkänslan. Det tar dock inte länge! Högst 17 minuter att göra allting. Beror ju på hur snabb man är och ugnen.. ;-)

 

 

Så här luftiga är inte ens glutenfria bröd i butiken. 

 

lchfbrod 2

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius 30/04/2016 1:19pm (6 år sen)

  Verkar ju superlätt! Det här skall jag testa :)

  • Caroline Eriksson 30/04/2016 1:25pm (6 år sen)

   Det är det också! :) Att baka med glutenfritt mjöl är annars inte det roligaste att göra eller att sen äta... så jag önskar att jag hade fått reda på det här receptet för över 10 år se då jag fick min diagnos. Men bättre sent än aldrig att njuta av god mat! :D

 • Maria 30/04/2016 5:15pm (6 år sen)

  Oj vad det ser gott ut! Måste testas! :)

Skriv en kommentar