bloggheader6

LCHF-PAJ

Skrivet av Caroline Eriksson 09.06.2016 | 0 Kommentarer

Taggar:

Tack alla fina människor för responsen efter gårdagens intervju i X3M. Det värmer mitt hjärta. 

 

Det som värmde min mage igår var pajen jag lagade. Det är ju väldigt sällan jag lagar mat, eftersom sambon sköter det fint. Men nu var jag i behov av mycket och billig mat. Ska arbeta nattskift och under 10 timmar så hinner man bli hungrig. Det ska gärna vara något lätt och rätt så nyttig mat man äter under natten, eftersom kroppen vilar och smälter inte maten lika bra då. Soppor är t.ex bra att äta på natten, men inte något som gör mig "mätt".

 

Eftersom jag försöker hålla bort snabba kolhydrater (förutom glassen jag ätit varje kväll nu i en veckas tid) så lagade jag en LCHF-paj igår. När jag 2011 började med LCHF så var den första maträtten jag lagade matmuffins. Och samma påhittade recept hade jag i bakhuvudet igår. Det blev himmelens gott. Tänker göra den flera gånger, med alla möjliga fyllningar man kan tänka sig. Kanske blir det en tacopaj med bacon nästa gång? 

 

LCHFPAJ

Ingredienser:

8 ägg

En skvätt grädde (vet inte om jag hällde i ½ eller 1 dl, ni måste följa er intuition) 

1 tsk bakpulver

2 dl ost

(fyllningen här unden)

100 gram skinka i bitar

½ burk tonfisk

1 hackad rödlök

Kryddor efter smak och tycke.

 

Gör så här:

Lägg ugnen på 225 grader. Vispa ägg, bakpulver och grädde. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Häll i en smörad ugnsform och in i ugnen. Nu trodde jag inte att pajen skulle bli en sån succé, så har ingen aning om hur länge pajen var i ugnen. Med hjälp av en tandpetare höll jag koll på att den inte var rinnig i mitten. När den var fast i mitten så var pajen klar. 

 

Tips: Du kan också laga fyllningen i muffinsformar så får du många små goda matmuffins. Perfekt till sommarens alla fester, då man vill ha mycket och billig mat att bjuda sina gäster på.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar