LCHF SUSHI

torsdag 21 april 2016 - 11:50 | 2 Kommentarer

Jag älskar sushi. Speciellt när man ska fira något. Men äter en lågkolhydratskost och då funkar ju inte riktigt sushi med det vita riset. Igår ville jag fira och äta gott. Bestämde mig för att göra en lågkolhydrat sushi. Fnissade vid kassan igår och sa: "Det lär ju märkas om jag hämtar en frusen pizza snart". Men det gjorde jag inte, för det blev så arma gott!

 

LCHF SUSHI

 

Riset:

1 blomkålshuvud

pikolite salt

100 g philadelphiaost

lite risvinäger (vet inte hur mycket det är i färdiga sushi-kit, men jag tog hälften av påsen)

 

Gör så här: Riv blomkålshuvudet med ett rivjärn. Koka upp tills det blir lite mjukt och låt sedan svalna något. Under tiden kan du hacka alla ingredienser som behövs till din sushi. Blanda sedan i risvinäger och philadelphiaosten i blomkålsriset och rör om.

 

(mer instruktioner under bilderna)

lchfsushi 1

 

Jag vek ett noriark på mitten, för att det skulle bli lättare att rulla samt spara lite på noriark. La försiktigt ut "riset". Hade sett på en youtube-video att man ska visa respekt för maten när man lagar sushi. Sen att jag råkat stiga i philadelphiaost jag gett åt katterna, svärde och stod med endast en socka på mig, det är en annan historia...

 

I den här sushirullen hade jag avokado, gurka och lax. La också majonnäs på innan jag rullade ihop makirullen. Annan fyllning jag la i var räkor och en med endast gurka och avokado. Det blev också gott.

 

lchfsushi 2

 

Och här är slutresultatet. Kanske jag får börja extraknäcka som sushi-kock? Doppade dem i lite glutenfri sojasås och åt tills jag blev proppmätt.

2

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  21.04.2016 14:56 (2 år sen)

  Men oh my vad det ser gott ut! Jag har ätit sushi en enda gång och älskade det, men så gick jag med skyhögt blodsocker efteråt och har därför inte velat ha efter det. Men nu!!! Nu ska här bli sushi i helgen!!!! :D

  • Caroline Eriksson

   21.04.2016 18:12 (2 år sen)

   Hoppas det blir lika gott för dina smaklökar, som det blev för mig. Och att blodtrycket ditt hålls bättre i skick ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.