bloggheader6

Leva efter andras förväntningar

Skrivet av Caroline Eriksson 13.10.2016 | 2 Kommentarer

Drömde inatt hur jag stod vid bygget och såg hur allting blev fel. Grunden grävdes fel, huset var fel modell. Arbetarna var elaka. Och jag stod bara tyst bredvid och lät det ske. En stor klump i magen och silvertejp över munnen, när jag egentligen hade velat skrika att "HALLÅ, DET HÄR VAR INTE VAD JAG ÖNSKAT!". 

Vaknade upp och såg på facebook att Fina Christina taggat mig i ett inlägg, som gjorde mig glad. Christina uppfattar mig som frispråkig och duktig. Och det är intressant att läsa och höra hur andra uppfattar en. Och intressant hur min mardröm var tvärtemot hur jag är annars.

 

Har alltid sagt hur jag känner och hur jag tänker. Visst, i perioder har jag hållit tillbaka, speciellt när jag varit rädd för vad andra ska tänka. Hur andra ska se mig. Har lärt mig att ibland är det lättare att vara tyst eller anpassa sig, men absolut inte bäst.

Detta år har jag släppt alla tankar om hur andra ska se mig eller tänka om mig. Jag tänker istället att ”bara jag lever i kärlek, gör mitt bästa istället för att vara bäst, så klarar jag mig”.

 

Det är väldigt tungt att leva sitt liv efter andras förväntningar. Eller den illusion man har av hur andra vill se en. Föreställningen om hur vi tror vi måste vara för att bli accepterade.

Egentligen är det inte stora förändringar som hänt mig det senaste året, men den största förändringen är att jag släppt kraven på mig själv. Det går att leva i sanning med sig själv utan att såra andra. Göra det som känns rätt än det som anses rätt. Att säga emot utan att känna skam.

 

 

Jag uppmuntrar alla att öppna munnen och säga hur ni vill ha det. Så länge ni gör det med kärlek. Mot er själva och andra. 

Var inte så hårda mot er själv eller andra och våga bjud på er själva. Man mår så mycket bättre då.

Och när det krävs, ryt ifrån. Ha inte silvertejp över munnen.

 

Ha en underbar dag, underbara människor! Så här glada är jag och Mr Fantomen idag. 

  

IMG 8795

Kommentarer

 • ida 13/10/2016 1:43pm (7 år sen)

  synd att ni hunnit börja bygga redan, det här stället ser precis ut som ett ställe för dig/er!! http://asuntobjorndahl.fi/myytavat-asunnot/vaasa/hilmastigen-10

  • Caroline Eriksson 13/10/2016 1:58pm (7 år sen)

   Lite på fel sida av byn, men huset är fint! Verkar vara lite amerikansk stil, och jag gillar hur största sovrummet har en egen wc. :)

   Ska bli så kul att få visa sen alla, hur jag och sambon kommer att bygga. Helt annan stil än på huset, och mindre sovrum.

 • mjh 14/10/2016 10:05am (7 år sen)

  Underbar bild! :)

Skriv en kommentar